Surse: Listarea Nucera, posibil să fie lansată în iunie de Thyssenkrupp

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 aprilie 2023

Foto: www.thyssenkrupp.com

Foto: www.thyssenkrupp.com

Gigantul siderurgic german Thyssenkrupp AG ar putea alege luna iunie pentru listarea diviziei sale de hidrogen Nucera, cu condiţia ca pieţele de acţiuni să fie solide, spuneau, zilele trecute, surse citate de Reuters, adăugând că aceasta ar putea fi o ofertă publică iniţială (IPO) de mai multe miliarde de euro.

Planurile de listare a diviziei Nucera, o societate mixtă de deţinută în proporţii de 66%-34% de Thyssenkrupp şi compania italiană De Nora, au fost puse în aşteptare anul trecut din cauza condiţiilor nefavorabile de pe pieţe, generate de războiul din Ucraina şi de criza din energie.

În luna septembrie, oficialii Thyssenkrupp considerau că "pieţele sunt prea nervoase pentru o listare rapidă a diviziei Nucera", dar confirmau că o ofertă publică iniţială a acestei afaceri continuă să fie scenariul preferat. Atunci, compania a precizat: "Chiar dacă acum considerăm că mediul pieţei de capital este destul de nefavorabil pentru o listare rapidă, IPO rămâne opţiunea preferată pentru Nucera. Continuăm să monitorizăm îndeaproape evoluţiile".

Directorul executiv al Thyssenkrupp, Martina Merz, care este sub presiunea îndeplinirii angajamentului de a transforma conglomeratul extins într-un holding cu o structură mai simplă şi mai concentrată, declara luna trecută că grupul va depune un nou efort pentru listarea Nucera, dar nu a oferit detalii.

Acum, oficialii Thyssenkrupp au refuzat să facă declaraţii pe marginea informaţiei publicate de Reuters.

Conform surselor citate, nu există o decizie finală cu privire la calendarul IPO, iar o eventuală listare depinde de mediul pieţei.

Afacerea ar putea fi evaluată între 2 şi 5 miliarde de euro, au precizat sursele. Când planurile pentru listarea Nucera au fost comunicate pentru prima dată, în 2021, analiştii au evaluat divizia între 3 şi 6 miliarde de euro. Estimările recente ale Credit Suisse şi Bank of America sugerează o evaluare mai modestă, de 450 de milioane până la 1,1 miliarde de euro.

Thyssenkrupp Nucera are un nou director executiv din data de 1 iulie 2023, în persoana lui Werner Ponikwar. Acesta a ocupat funcţia de director general al Linde Hydrogen FuelTech GmbH, o subsidiară a Linde Plc. Thyssenkrupp Nucera are ca obiectiv să accelereze producţia de hidrogen verde la scară industrială. Cu tehnologia sa, compania le permite clienţilor săi să obţină neutralitatea climatică.

Nucera este noul nume al subsidiarei Thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers (UCE), iar pe partea afacerilor cu hidrogen, estimează vânzări între 900 de milioane şi un miliard de euro până în 2026.

Coproprietarul Nucera, De Nora, a reuşit să se listeze cu succes în iunie 2022, iar evoluţia sa bună alimentează optimismul că IPO-ul Nucera are şanse mai mari să reuşească de data aceasta, conform surselor. Acţiunile De Nora, un producător de electrozi pentru dispozitive precum bateriile reîncărcabile, şi de componente pentru producerea de hidrogen verde, au crescut cu aproximativ o treime de la debutul său pe bursă şi au câştigat aproape 25% numai în acest an.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb