Grupul bancar francez Societe Generale SA are probleme în a ajunge la un acord pentru vânzarea diviziei de custodie SGSS, potenţialii cumpărători fiind nemulţumiţi de preţul pe care îl cere banca franceză, spun surse citate de Reuters.
Societe Generale încearcă să vândă divizia Societe Generale Securities Services (SGSS) încă de anul trecut, o tranzacţie care face parte din planul directorului general Slawomir Krupa de a vinde o parte din active şi a eficientiza banca.
Potrivit informaţiilor apărute în presă, Societe Generale vrea să obţină mai mult de un miliard de euro pentru divizia sa de custodie, notează Agerpres.
Sursele citate de Reuters au dezvăluit că banca americană State Street, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de custodie de active, după liderul BNY Mellon, a avut discuţii cu privire la preluarea SGSS însă aceste discuţii s-au blocat.
Chiar dacă Societe Generale rămâne deschisă la ideea de a vinde SGSS la un preţ corect, banca franceză a decis că vânzarea acestei divizii nu mai este o prioritate având în vedere că SGSS aduce un flux constant de lichidităţi, de care alte afaceri ale băncii au nevoie, au precizat sursele care au dorit să îşi păstreze anonimatul.
Alţi potenţiali cumpărători sunt CACEIS, un furnizor de servicii pentru active pe care banca franceză Credit Agricole o deţine împreună cu banca spaniolă Santander. Recent, CACEIS a cumpărat activităţile europene ale RBC Investor Services.
SSGS oferă managerilor de active şi fondurilor de pensii servicii precum custodia activelor. Veniturile acestei divizii au scăzut cu 17,5% în 2023, după ce, în 2022, SGSS a generat venituri în valoare de 849 milioane de euro. La finele anului trecut, SGSS avea în custodie active în valoare de 4.900 miliarde de euro, ceea ce îl face al doilea mare custode de active din Franţa, după BNP Paribas.
Grupul Societe Generale are 126.000 de angajaţi în 65 de ţări şi 25 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD - Groupe Societe Generale operează o reţea de 391 de unităţi. Activele totale ale băncii se ridicau, la sfârşitul lunii martie 2024, la 81,7 miliarde lei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.06.2024, 12:41)
Asa sunt francezii in general, vor sa iti vanda nimic, la pret ridicat.