Surse: Tranzacţii frauduloase la divizia "Citigroup" din Mexic

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 aprilie 2014

Surse: Tranzacţii frauduloase la divizia "Citigroup" din Mexic

Doi traderi au fost concediaţi

Subsidiara din Mexic a băncii americane "Citigroup" Inc., "Banamex", a demis doi traderi de obligaţiuni după ce a descoperit tranzacţii frauduloase realizate anul trecut, spun surse apropiate situaţiei, citate de presa străină, ridicând noi semne de întrebare cu privire la controalele pe care banca le făcea angajaţilor.

Sursele afirmă că "Banamex" a suferit pierderi de milioane, dacă nu de zeci de milioane de dolari din tranzacţiile neautorizate.

Un purtător de cuvânt al "Citigroup" a confirmat că banca a concediat doi traderi de la divizia de produse cu venit fix pentru încălcarea codului de conduită şi a anunţat, totodată, că a informat autorităţile de reglementare cu privire la situaţie, luând măsuri imediate împotriva celor doi. În plus, banca centrală a Mexicului şi autoritatea pieţei de capital au luat la cunoştinţă situaţia de la divizia locală a băncii americane, în urma anchetei interne care a descoperit neregulile.

Luna trecută, unele surse declarau în presa internaţională că Securities & Exchange Commission (SEC - comisia pentru valori mobiliare din SUA) investighează o presupusă fraudă la "Banamex", care a făcut necesară revizuirea rezultatelor financiare ale băncii americane. Sursele spuneau că autoritatea de reglementare a pieţei de capital din SUA examinează şi dacă "Citigroup" a încălcat normele privind lupta împotriva corupţiei.

Conform surselor, un angajat al "Banamex" a fost interogat de poliţia din Mexic în baza suspiciunilor că banca este implicată într-o schemă de împrumuturi false.

Potrivit "Citigroup", la "Banamex" au fost descoperite credite neperformante de 400 de milioane de dolari, drept pentru care banca-mamă din SUA şi-a redus cifra de profit pe 2013, anunţată anterior, cu 235 de milioane de dolari, la 13,67 miliarde dolari.

Luna trecută, Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din SUA a informat că monitorizează situaţia de la "Banamex", pentru o posibilă infracţiune.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb