Swiss Capital deţine 10% din "Armătura" Cluj-Napoca

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 noiembrie 2012

Swiss Capital deţine 10% din "Armătura" Cluj-Napoca

Swiss Capital a ajuns să deţină, împreună cu fondul FDI Active Dinamic, 10,52% din acţiunile "Armătura" Cluj-Napoca (simbol ARM), potrivit unei notificări trimise Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Compania de intermedieri financiare a cumpărat, miercuri, aproape două milioane de acţiuni, ducând deţinerea grupului la 4,210 milioane acţiuni. FDI Active Dinamic este administrat de către Swiss Capital Asset Management.

Tot miercuri, Florian-Emil Simion-Popescu şi-a vândut întreg pachetul de 2,014 milioane titluri ARM pe care le avea în portofoliu.

FDI Active Dinamic a cumpărat, anul trecut, 39.500 acţiuni "Armătura", ajungând, astfel, să deţină 5,019% din titlurile companiei.

"Armătura" a înregistrat, în primul semestru, pierderi de 1,165 miliarde lei, cu 500 milioane lei mai mare decât în perioada similară a anului trecut. Cifra de afaceri a fost de 9,828 miliarde lei, cu 130 milioane lei mai mică decât în iulie 2011. Veniturile totale au coborât, faţă de prima jumătate a anului trecut, cu aproape un miliard lei, în timp ce cheltuielile totale s-au diminuat cu doar 460 milioane lei.

În luna aprilie, "Armătura" şi-a diminuat capitalul social, de la douăzeci milioane lei, la patru milioane lei, în vederea acoperirii pierderilor pe care compania le-a suferit în perioada 2006-2011. Operaţiunea a fost realizată prin diminuarea activului net al companiei, valoarea nominală a acţiunilor dimi-nuân-du-se de la 0,5 lei la 0,1 lei.

Decizia a fost contestată de către Florian-Emil Simion-Popescu şi "Broadhurst Investment Limited", care au acţionat compania în instanţă, la Tribunalul Comercial Cluj, care a respins, însă, contestaţiile celor doi acţionari ca fiind "inadmisibile şi lipsite de interes".

"Armătura" Cluj-Napoca produce armături pentru instalaţii sanitare, termice şi de alimentare cu apă şi gaz.

Principalii acţionari ai companiei sunt "Herz Armaturen" Viena, care deţine un pachet de 32,99% din acţiuni, şi "Tridelta Heal Beteiligungsgesellschaft" Luxembourg, cu 16,75% din titluri.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb