Tabără: Codul de bune practici nu funcţionează

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 15 octombrie 2010

Ministrul Agriculturii Valeriu Tabără este nemulţumit de modul în care a fost pus în aplicare Codul de bune practici şi dă de înţeles că îl va modifica în următoarea perioadă.

Valeriu Tabără a declarat: "Codul de bune practici nu funcţionează din cauza unei înţelegeri între furnizorul de produse agroalimentare şi supermarketuri. Legea nu func-ţionează, iar în această zonă trebuie să fie prezente mai multe ins-tituţii. În ceea ce priveşte o modidicare, să vedem, vom analiza toa-te situaţiile care duc la aceste dis-funcţionalităţi. Noi nu putem să intervenim să reducem preţurile".

Şi preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a susţinut că legea nu funcţionează: "Legea nu funcţionează, iar problema este excesul birocratic, faptul că este complicat de aplicat şi riscă, de fapt, să coste mai mult statul aplicarea sa decât beneficiile pe care le-ar aduce. Cu cât este mai simplu cadrul legislativ, cu atât este mai simplu să vezi dacă se res-pectă".

Tabără: "Voi depune eforturi pentru a atenua puterea supermarketurilor"

Valeriu Tabără a mai anunţat că, în dubla sa calitate de ministru şi de parlamentar, va depune eforturi pentru a atenua puterea supermarketurilor pe motiv că acestea "sufocă producţia primară".

Ministrul Agriculturii a afirmat: "Mi-aş dori ca micul producător şi nu numai el să aibă accesul spre magazine, chiar direct. De ce trebuie să elimini magazine de cartier? Sau de ce trebuie să fie supermarketurile deshise toată săptămâna şi să nu las magazinele de cartier?".

Tabără susţine că şi producătorii au o parte din vină pentru faptul că nu sunt suficient de organizaţi. "Anul ăsta foarte mulţi operează separat, preţurile sunt bune, ofertele curg, deşi tocmai acum ar fi trebuit să fie uniţi", a încheiat ministrul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb