Târg cu meşteri şi anticari la Muzeul Ţăranului

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 2 noiembrie 2021

Târg cu meşteri şi anticari la Muzeul Ţăranului

Amatorii de artă populară au un nou motiv de bucurie. Târgul de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, la care sunt invitaţi să ia parte 50 de meşteri, anticari şi artişti, se va desfăşura, de vineri 5 noiembrie până duminică 7 noiembrie la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Potrivit MNŢR la târg pot fi găsite obiecte din ceramică, ţesături, icoane, podoabe, obiecte din lemn, dar şi "de-ale gurii", precum miere, prăjituri, turtă dulce, plante de leac, ţuică, sucuri naturale, fructe şi legume. Conform organizatorilor: "Din punct de vedere religios, luna noiembrie are în centru sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil. Prima săptămână din lună este numită în popor Săptămâna Miriştei, deoarece este săptămâna în care se termină însămânţările de toamnă şi începe aratul miriştilor pentru însămânţările de primăvară, iar cea de-a doua are în centru sărbătoarea Sfinţiilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, cei cu săbii şi puteri ocrotitoare asupra oamenilor şi a turmelor de oi. În folclorul religios românesc, dintre cei doi arhangheli, mai venerat este Mihail, despre care se spune că el poartă cheile raiului, este un înfocat luptător împotriva diavolului şi veghează la capul bolnavilor, dacă acestora le este hărăzit să mai trăiască, fiind şi un stăpânitor al văzduhului, alături de prorocul Ilie. În sâmbăta dinaintea zilei Sfinţilor Mihail şi Gavriil se fac praznice pentru pomenirea morţilor, iar finii merg la naşi cu colaci". Vizitatorii sunt invitaţi să răsfoiască, să citească şi să-şi îmbogăţească biblioteca cu publicaţiile Muzeului: cărţi cu teme etnologice, cărţi-obiect, albume. Preţul biletului de intrare la târg: adulţi - 8 lei; pensionari - 4 lei; elevi şi studenţi - 2 lei. Accesul la eveniment se face pe baza "certificatului verde", organizatorii invitând la respectarea normelor de distanţare şi la responsabilitate faţă de sănătatea proprie şi a celorlalţi.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Târgurile astea de "meșteri" și "anticari" de la Muzeul Țăranului Roman, deși foarte bune în principiu sunt absolut un fiasco, un mod romanesc pentru niște funcționari de a face rost de niște bani la limita legalității .... in realitate ce pensionar plătește 4 lei sa vadă niște chiciuri pe niște tarabe gen târgul din Vitan sau ce student merge acolo sa își cumpere ii sau ițari? Încearcă disperat sa vândă cât mai scump unor turiști, utilizând niște asa ziși artiști sau meșteri populari care in cel mai bun caz colorează o pietricica, o farfurie sau un lemn si ii spune artizanat. "Anticarii" sunt aceiași care vând la universitate toate gunoaiele sau lucrurile fără absolut nicio valoare artistica, materiala sau de alt fel.

    Prevăd un succes fulminant. Reveniți, vă rog, luni cu numărul de vizitatori, vânzări realizate etc.

    Plata intrarii de catre vizitatorii la acest targ e o mare tampenie: un adult care vine cu un copil la targ si-i cumpara o turta dulce plateste cat nu face: 8 lei intrarea parintele, 2 lei intrarea copilul si 6 lei turta dulce (100grame)= 16 lei! La asemenea targuri, intrarea trebuie sa fie gratuita pentru ca expozantii sa aiba vanzare!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb