TĂRICEANU: "Începe să se contureze din ce în ce mai clar transformarea binomului DNA-SRI într-o supraputere statală"

G.F.
Politică / 28 mai 2016

"Începe să se contureze din ce în ce mai clar transformarea binomului DNA-SRI într-o supraputere statală"

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că începe să se contureze din ce în ce mai clar transformarea binomului DNA-SRI într-o "supraputere statală", care vrea "să pună Parlamentul la respect".

''Eu vreau să fac o netă distincţie între ceea ce cred că este acţiunea necesară a Procuraturii în combaterea corupţiei şi ceea ce începe să se contureze din ce în ce mai clar: transformarea binomului DNA-SRI într-o supraputere statală, care vrea să îşi arate muşchii cu Parlamentul şi vrea să pună Parlamentul la respect, adică să îi închidă gura'', a spus Tăriceanu, vineri, la Găeşti, judeţul Dâmboviţa, potrivit Agerpres.

Acesta a susţinut că sunt mulţi parlamentari care nu au curajul să îşi exprime opinia, Parlamentul fiind "timorat".

''Deci, Parlamentului încearcă să i se închidă gura. Parlamentul a fost deja, eu consider, timorat. Sunt foarte mulţi parlamentari care nu au curajul să îşi exprime opinia nici măcar verbal, nici la vot. Şi ca să înţelegeţi vă dau şi un exemplu foarte concret: anul trecut în Parlament a început procesul de legiferare a modificărilor la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, la articolele care au fost declarat neconstituţionale de Curtea Constituţională. Ce s-a întâmplat? Articolele respective, tot pachetul a trecut de Senat, s-a dus la Cameră, a intrat la Comisia Juridică, au fost dezbătute şi, sigur, au făcut obiectul dezbaterii publice, cum e şi normal. Şi înainte de momentul votului final au început în Parlament diferite voci, PNL-ul a sărit în sus că ăsta este un atac la combaterea corupţiei, că vrem să frânăm combaterea corupţiei, a mai sărit un alt partid, nu vreau să îl numesc, în fine, la fel au ameninţat că rup coaliţia de guvernare şi totul s-a oprit. Şi uitaţi-vă puţin acum, când Guvernul a adoptat prin ordonanţă de guvern 140 de modificări'', a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Tot preşedintele Senatului, a declarat, joi, la Craiova, că DNA "a intrat" în jocurile politice, iar în acest moment este un fel de "rachetă intercontinentală la care s-a stricat mecanismul de ghidare".

"DNA este în momentul de faţă un fel de rachetă intercontinentală la care s-a stricat mecanismul de ghidare şi face ce vrea ea. DNA-ul este o agenţie a statului. DNA-ul trebuie să devină o sperietoare? Nu, DNA-ul trebuie să-şi facă datoria şi, fără niciun fel de complezenţă sau conjunctură, salut munca tuturor procurorilor care adună probe temeinice în dosare în care există aceste lucruri şi le trimit spre instanţe. Dar în momentul în care DNA-ul intră în jocurile politice cum se vede şi în declaraţiile doamnei Kovesi şi prin acţiunile pe care le face, atunci înseamnă că e ceva care nu funcţionează normal", a spus Tăriceanu în cadrul unei conferinţe de presă.

El a menţionat că, marţi, a intrat la DNA în calitate de persoană privată şi a ieşit preşedinte al Senatului, ceea ce nu este normal într-un stat de drept.

"Eu marţi m-am dus la DNA în calitate de persoană privată şi am plecat preşedinte al Senatului. Am fost citat ca Popescu Tăriceanu Călin şi m-am prezentat ca persoană privată. Când am plecat, comunicatul era referitor la preşedintele Senatului. Asta apropo de jocurile politice. Pentru că pe mine sigur că mă deranjează personal şi nu mi-e indiferent, dar ştiţi ce se întâmplă? Dincolo de ce sunt eu astăzi, este vorba de atacul la adresa unor instituţii fundamentale. În momentul în care ataci Senatul, pui sub semnul întrebării instituţia Senatului pe care eu o reprezint atunci lucrurile sunt grave şi sunt foarte serioase şi atunci trebuie să existe şi o anumită responsabilitate. Vrei să faci un dosar ca să arăţi tu, DNA, că eşti mai tare decât Senatul? Păi ăsta este statul de drept?", a mai afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. ... atunci trăbă!

    Nu inteleg de ce publicati in acest ziar opiniile acestui fudul.E o vorba romaneasca:P rostul nu e prost destul daca nu e si fudul!

    ci o adunatura de hoti pusi pe capatuiala. Tot ce fac in parlament este doar pentru ei si sleahta or de banditi ordinari: salarii speciale, pensii speciale, legi care sa-i protejeze total, adica furt fara nici un fel de risc.

    Partea proasta e ca nici DNA-ul si SRI-ul nu lucraza pentru Romania, au si ei tatucii lor, ale caror interese nu se intalnesc intotdeauna cu ale noastre. 

    Auzi cine vorbeste ...Tariceanu,,,cu cinci case...a nu pardon,,,,, cu 5 sotii,,,auzi tu moralitate la acest "individ"...vine sa dea el lectii....si pareri,,,despre "timoratii " de parlamentari.

    Pai cum sa nu fie timorati ..cand toti acei "intrusi" de partide in parlament stau la coada la DNA. 

    Am observat ca toti penalii sunt prezentati in fotografii alb negru. Nu puteti sa faceti si textul alb? Sa nu mai poata fi cititi?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb