TĂRICEANU, LA ICCJ: "Acest proces face parte dintr-un spectacol regizat de Iohannis"

Ionuţ Stănescu
Anticorupţie / 29 octombrie 2016

Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu s-a prezentat vineri, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), într-un nou termen în dosarul în care este judecat pentru mărturie mincinoasă, ocazie cu care a afirmat că procesul "face parte dintr-un spectacol mai amplu, regizat de actualul preşedinte, care are drept actor principal DNA-ul".

"Aşteptarea a fost lungă, ca întotdeauna când vin la acest proces care face parte dintr-un spectacol mai amplu, regizat de actualul preşedinte, Klaus Iohannis, şi care are drept actor principal DNA-ul, după cum vedeţi. Spectacolul este intitulat «curăţirea clasei politice», făcându-se, desigur, în dispreţul respectării drepturilor elementare ale cetăţenilor în justiţie, asistând la un proces care este fabricat, fără niciun fel de probe împotriva mea. Sunt acuzaţii lipsite de orice fundament. Şi sigur că această împrospătare a clasei politice are un scop, nu este făcută hazardat. Se doreşte aducerea unor oameni, care spre deosebire de mine şi de alţii, care avem curajul să apărăm interesul naţional, vor veni unii care să răspundă «yes, sir!» şi «jawohl, mein herr!». Ăsta e obiectivul pe care îl are actualul preşedinte şi este absolut regretabil şi este evident că nu are nicio clipă în minte ceea ce înseamnă interesul natţional al României. Alte interese, poate", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu la ICCJ, unde s-a judecat un nou termen din dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului, potrivit Mediafax.

Instanţa a rămas în pronunţare, urmând să decidă pe data de 10 noiembrie dacă se începe judecata pe fond.

Procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată pe preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în luna iulie, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, alături de acesta urmând să fie judecat pentru mărturie mincinoasă şi Dorin Marian, fost şef al Cancelariei premierului, dosarul având legătură cu declaraţiile pe care cei doi le-au dat în cauza privind retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb