Tăriceanu: Nu sunt de acord ca procedura de contestare a licitaţiilor să se prelungească

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 19 septembrie 2007

Premierul Tăriceanu a declarat, în replică la protestele oamenilor de afaceri care cer dezbaterea publică a modificărilor aduse ordonanţei privind achiziţiile publice, că nu este de acord cu prelungirea procedurilor de contestare a licitaţiilor publice, doar pentru că firmele au interese economice.

"Dacă vom permite ca aceste proceduri (de achiziţie prin licitaţie n.r.) să se întindă la nesfârşit prin contestaţii şi recontes­taţii permanente, atunci cetăţenii (...) vor fi îndreptăţiţi să spună că Executivul nu este în stare să ducă la bun sfârşit proiectele", a declarat marţi Tăriceanu. Replica vine ca urmare a protestului Asociaţiei Oamenilor de Afaceri (AOR) care şi-au exprimat nemulţumirea, săptămâna trecută, faţă de intenţia Guvernului de a modifica legea achiziţiilor publice fără ca noile reglementări să fie supuse dezbaterii publice.

Principalele modificări ale legii vizează scurtarea termenelor în care pot fi depuse şi soluţionate contestaţiile firmelor care pierd licitaţiile.

"Pe ei nu îi interesează termenul la care trebuie să se realizeze (proiectul n.r.), ci interesele economice. Corect este să putem da posibilitatea ca, dacă există contes­taţii, ele să fie judecate, dar într-un termen rezonabil. (...) Firmele, dacă îşi doresc să ţinem un an procedurile de contes­taţie... vă spun clar că nu sunt de acord", a spus premierul.

Tăriceanu a cerut, la începutul verii, ca legislaţia în domeniul achiziţiilor să fie modificată, astfel încât termenele de analizare a contestaţiilor să fie scurtate. "Foarte multe instituţii care derulează proiecte cu fonduri europene se plâng că, după organizarea licitaţiilor, conform actualei legislaţii, urmează întotdeauna contestaţii. Contestaţiile se fac de multe ori cu foarte multă uşurinţă şi numai din dorinţa de a-i bloca pe cei care au câştigat, chiar dacă nu există temeiuri juridice solide", a explicat Tăriceanu. Premierul a precizat că în legislaţie va fi introdus "un filtru" pentru sistemul de contestaţii, iar termenele de rezolvare a contestaţiilor vor fi scurtate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb