Tăriceanu, trimis în judecată de DNA pentru mărturie mincinoasă

S.A.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 7 iulie 2016

Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu

Actualizare 17:55 "Iohannis le-a propus celor de la PSD şi PNL formarea unui guvern de uniune naţională după alegerile parlamentare"

Călin Popescu Tăriceanu a precizat la puţin timp după ce a fost trimis în judecată de DNA, că preşedintele Klaus Iohannis le-a propus celor de la PSD si PNL formarea unui guvern de uniune nationala dupa alegerile parlamentare.

"Inaugurarea oficială a planului de forţă a început luni, 4 iulie, când liderii partidelor parlamentare au fost invitaţi la Cotroceni pentru consultări pe teme de politică externă, care s-au dovedit a fi în realitate pretextul în spatele căruia preşedintele Iohannis a propus ca, după alegeri, România să fie condusă de un guvern de uniune naţională constituit din PSD şi PNL, pe baza unui nou proiect de ţară adoptat la Cotroceni sub înaltul sau patronaj. Alianţa dintre PSD şi PNL nu mai provoacă de luni încoace atâta repulsie, nu mai e deloc nocivă, ci chiar sănătoasă pentru viitorul prosper al României. Asta ne sugerează mai nou domnul preşedinte Iohannis", susţine Călin Popescu Tăriceanu, potrivit unui comunicat de presă.

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că el şi partidul său sunt "demonizaţi la comandă" de către "divizia de presă controlată de Preşedinţie".

"Perspectiva înfrângerii PNL la alegerile parlamentare din toamnă, care se conturează din ce în ce mai clar în urma eşecului înregistrat de acest partid la alegerile locale, a pus o serie de forţe oculte în stare de alertă maximă. Cu evidenţa faptului că PNL are cea mai slabă conducere din istoria sa, preşedintele României, 'guvernul său' şi laboratoarele oculte, în care se ticluiesc aranjamente de menţinere la putere cu orice preţ, au renunţat la aparenţe şi au preluat nemijlocit iniţiativa pe baza unui plan de forţă. Acest plan vizează impunerea unui viitor Cabinet din care PNL nu trebuie să lipsească, indiferent de rezultatul alegerilor, aşa încât paradigma 'guvernul meu' să funcţioneze în continuare", se arată într-un comunicat de presă transmis de liderul ALDE.

El prevede o "înfrângere" a liberalilor la alegerile parlamentare din toamnă, dar şi o eventuală alianţă PNL-PSD.

"Nu vrea Dragnea guvern de uniune naţională? Nu-i nimic. Pentru ce avem Justiţie independentă? Nu vrea Tăriceanu guvern de uniune naţională? Nu-i nimic. Pentru ce avem DNA? Şi, în general, ni se opune cineva? Nu-i nimic. Nu există om nevinovat, ci persoane de care nu ne-am ocupat suficient", afirmă Tăriceanu în acelaşi comunicat.

(G.F.)

----------

Actualizare 17:05 Călin Popescu Tăriceanu "Nu-mi schimb cu nimic proiectele de viitor şi atitudinea constant critică"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat astăzi că trimiterea sa în judecată de către DNA nu îi schimbă cu nimic poziţia, proiectele de viitor şi atitudinea constant critică exprimată public.

"La solicitarea mai multor ziarişti acreditaţi la Senat, declar că am luat cunoştinţă din mediul online de faptul că DNA a trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie dosarul pe care mi l-au instrumentat. Nu doresc să fac niciun fel de comentarii pe fondul acuzaţiilor construite de anchetatori, procedura îşi va urma cursul legal, dar vreau să-i asigur pe toţi cei care sunt interesaţi de viaţa politică sau de evoluţia mea viitoare că această împrejurare nu-mi schimbă cu nimic poziţia, proiectele de viitor şi atitudinea mea constant critică exprimată public", a spus Tăriceanu, potrivit unui comunicat de presă.

(G.F.)

--------

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului, a fost trimis în judecată astăzi de către DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Dosarul în care este judecat Tăriceanu va fi soluţionat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul DNA, în acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi Marius Dorin Marian, fost şef al Cancelariei premierului, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă. Dosarul are legătură cu declaraţiile pe care cei doi le-au dat în cauza privind retrocedarea unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: "La data de 15 aprilie 2016, în cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton, în depoziţia luată sub jurământ, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată, mediatizat prin comunicatul nr 654 din 18 mai 2016.

Astfel, inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton a menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre:

- retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului),

- implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare,

- actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri".

De asemenea, Călin Popescu-Tăriceanu este acuzat că a mai făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu relaţia avută cu inculpaţii Tal Silberstein, Dan Cătălin Andronic şi Remus Truică, cu întâlnirile şi discuţiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor menţionate şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate.

"În acelaşi context, inculpatul a mai precizat că nu a avut o relaţie apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoştinţă de relaţia acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein. Totodată, inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton a afirmat în mod nereal că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România", susţin procurorii.

De asemenea, Marius Dorin Marian este acuzat că, în contextul instrumentării aceleiaşi cauze, a făcut, la data de 28 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu angajarea lui Marius Andrei Marcovici, în calitate de consilier personal la Cancelaria prim-ministrului Călin Popescu-Tăriceanu, urmare a înţelegerii acestuia din urmă cu Tal Silberstein.

Totodată, Marius Dorin Marian a afirmat în mod nereal că nu cunoştea activitatea şi atribuţiile de serviciu ale lui Marcovici, în condiţiile în care acesta din urmă era cunoscut în cercurile politice drept "omul lui Tal", precizează procurorii.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Demisia

    1. Securitatea mai are un singur spin în coaste, șeful Senatului.

      Incredibil.

      Asta e spinul?  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb