Tăriceanu vrea şi furnizori români pentru investiţia Ford

Ana Săbiescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 septembrie 2008

Aproximativ 40 de producători de componente auto furnizori ai companiei americane Ford au sosit în România pentru a vizita fabrica de la Craiova.

Furnizorii invitaţi de către "Ford" la Craiova sunt printre cei cu care lucrează compania la nivelul Europei, dar şi la nivel global, dar şi unii cu care nu au lucrat încă. Majoritatea dintre aceştia sunt deja furnizori pentru celelalte şapte fabrici de asamblare de autovehicule ale companiei, din Belgia, Germania, Marea Britanie, Rusia, Spania şi Turcia. Furnizorilor li se vor prezenta planurile pe care le are "Ford" pentru Craiova şi vor fi invitaţi să evalueaze posibilităţile de investiţii pe care le au în România.

Cu această ocazie, reprezentanţii "Ford" au reconfirmat faptul că vor realiza investiţiile de 675 milioane de euro, pe care şi le-au asumat atunci când au achiziţionat uzina de la Craiova şi au promis că o vor transforma într-un centru de producţie de ultimă generaţie.

Din 2010, se vor produce două tipuri de automobile la Craiova, dintre care un autoturism din clasa mică, produs în exclusivitate la Craiova. Până în 2010 se vor realiza la Craiova 300.000 de vehicule şi 300.000 de motoare.

De asemenea, până în 2010, numărul salariaţilor de la uzina craioveană va depăşi 7.000, în prezent fiind angajate 3.900 de persoane.

Premierul Tăriceanu a cerut companiei americane să apeleze şi la firme româneşti pentru furnizarea de componente auto. "Studiem posibilitatea înfiinţării unui parc industrial la Craiova, pentru a susţine această investiţie", a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută alături de John Fleming, preşedinte şi CEO Ford, şi Birgit Behrendt, vicepreşedintele Diviziei Achiziţii Ford Europa, după întâlnirea cu furnizorii strategici Ford-Motors.

Premierul a arătat că speră ca producătorii străini de componente auto să deruleze afaceri şi în alte zone decât Craiova, precum la Braşov sau pe fosta platformă a firmei Aro Câmpulung, şi a precizat că va cere conducerii Ford să apeleze şi la furnizorii români, nominalizând în acest sens firmele Chimica Orăştie, Compa Sibiu şi Subansamble Auto Piteşti.

Premierul a mai afirmat că statul va acorda ajutoare de stat similare celui asigurat companiei Ford pentru fabrica de la Craiova şi altor companii care realizează investiţii mari în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb