Ţările baltice cer Berlinului ''să livreze acum Ucrainei tancuri Leopard''

G.D.
Internaţional / 21 ianuarie 2023

Ţările baltice cer Berlinului ''să livreze acum Ucrainei tancuri Leopard''

Miniştrii de externe ai celor trei ţări baltice au cerut Germaniei să livreze Kievului tancuri Leopard, la o zi după ce Berlinul a refuzat să se angajeze să facă acest lucru la o reuniune a Grupului de Contact pentru Ucraina, transmite dpa, conform Agerpres.

''Noi, miniştrii de externe leton, eston şi lituanian, cerem Germaniei să livreze acum Ucrainei tancuri Leopard. Este nevoie de aceasta pentru a opri agresiunea rusă, a ajuta Ucraina şi a restabili rapid pacea în Europa", a scris pe Twitter ministrul de externe leton Edgars Rinkevics, citat de AFP.

"Germania, ca putere europeană de frunte, are o responsabilitate specială în această privinţă", a adăugat el.

Reuniţi ieri la baza americană Ramstein, din Germania, aliaţii Ucrainei au anunţat noi livrări importante de arme către Kiev, dar nu au ajuns la un acord în privinţa livrării de tancuri grele de luptă.

Şi, în pofida presiunii considerabile din partea Ucrainei şi a statelor aliate, guvernul german nu a luat încă o decizie cu privire la livrarea de tancuri de luptă Leopard 2 către Kiev.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Obsesia nebuneasca a acestor aziluri de nebuni, numite geografic, tari baltice, este ingrijoratoare.

    UK, Franta, alte tari, baltice, polonia, au tancuri. Sa le trimita ele. Ce treaba au aceste tari cu ce face sau nu Germania? Germania pare din ce in ce mai mult o victima a unui abuz in grup pe care tarile europene il fac. 

    1. Esti greu de cap...nu germania trebuie sa trimita tancurile, ci sa-si dea acordul ca Polonia, Grecia, Finlanda, care vor sa le trimita, sa o poata face...mujicii astia analfabeti doar scriu textele nu le si citesc:-)

      Corect! Ii trage cu ata, moartea nucleara!

      Mai grei de cap si mai antiromani ca pupincuristii circarului de la Kiev si gropar al romanilor din Ucraina, nici c-am vazut vreodata!

      În articol este scris negru pe alb. Germania. Și chiar așa însemnă și asta se cere. Ca dovadă de "fidelitate" față de alianță. Ba chiar s-a afirmat - presa - că franța "strânge cu ușa" G pentru același motiv. Că vor vrea să trimită și alții leoparzi , e partea a doua, germania tre să dea "tonul"! Și las-o mai moale cu trolii ruși. Tu ești român sau hohol? Îți pasă de românii noștri din Bucovina?! Dacă nu, pregătește-te, că o să te încalțe, să treci Prutul. Curând.

      Mujicule, nici cu textul in fata nu poti pricepe? Ministerul Educatiei te-ar considera analfabet functional. Iata ce scrie in articol "Noi, miniştrii de externe leton, eston şi lituanian, cerem Germaniei să livreze acum Ucrainei tancuri Leopard."

      Pricepi? Germania SA LIVREZE. ea. din propriile stocuri. Nu tancurile altor tari. 

      Germania are in total 312 tancuri Lepoard 2,

      asa ca mai lasati povestea cu tancurile din

      Europa care schimba cursul razboiului 

    Opozitia din Germania a avut asta de zis cancelarului. Deschideti ochii...

    ""German tanks [fighting] against Russia in Ukraine - remember, your grandfathers tried to do the same trick, together with [Ukrainian nationalists] Melnik, Bandera and their supporters. The result was immense suffering, millions of casualties on both sides and, eventually, Russian tanks came here, to Berlin," Petr Bystron of the Alternative for Germany party said during a parliamentary debate about the possible delivery of Germany’s Leopard main battle tanks to Ukraine. 

    "Two of those tanks remain on permanent display nearby, and you must keep this in mind when you pass them by every morning," Bystron said, referring to two Soviet T-34 tanks that a part of the memorial to fallen Soviet soldiers near Bundestag." 

    Tancurile germane impotriva rusilor in Ucraina - aduceti-va aminte, bunicii vostri au mai incercat asta, impreuna cu nationalistii ucrainieni Melnik, Bandera si trupele lor. Rezultatul a fost o suferinta imensa, milioane de victime de ambele parti si, in cele din urma, tancurile rusesti au ajuns aici, la Berlin. Doua dintre ele au ramas permanent aici, langa Bundestag, ca amintire a acelor decizii gresite. 

    1. Ce bine ati combatut amandoi!

      Acum, sigur ca Germania se va sfii sa le mai dea tancuri ucrainenilor, ca doar nu va indrazni sa se puna rau cu voi! 

      Tu crezi că e vreun joc pe acolo?! Voi chiar credeți că tancurile alea pot fi folosite de ucrainieni? Ce, sunt T.uri? Alea, ca și blindatele de toate felurile, americane, britanice, germane sau franceze au tehnologie superioară și vor veni cu echipaje, cu "instructori". Ce, că doar echipamentul "ucrainian" e din vest, tot, cine va ști? Deja sunt mii de "ucraineni" care luptă acolo și vorbesc limbi străine! Mai lasă jocurile, că acum vine incorporarea!

      Ce stiu prostanacii astia de troli prost-natoisti? Ei cred ca un tanc se conduce ca o masina. Toate au covrig, pedale si eventual o maneta.

      Nici nu conteaza ca tancurile vestice au peste 60 de tone, cu mai mult de 15 tone decat cele sovietice. Si prin urmare, ucranii banderisti nu au nici vehicule auxiliare de tractare. Nu daca, ci cand un tanc va ramane blocat pe undeva, ucranii nu au vehicule cu care sa il duca undeva in siguranta. Nu au nici platforme care sa suporte peste 60 de tone. 

      Si echipajul unui tanc vestic are patru persoane, nu trei ca unul sovietic. 

      Mai vreti din casa? Ucranii nu au poduri mobile care sa suporte greutatea unui tanc de 60 de tone. Au numai din cele sovietice care tin 45.

      Nici toate podurile fixe din Ucraina nu suporta 60 de tone ca sa traversezi cursuri de apa..... ce caraghiosi. 

      TANCURILE VIN CU ECHIPAJUL LOR,CA SI HIMARSURILE,DA,UCRAINIENII CARA PROIECTILE,MUTA MUNITIA DAR E CIOACA CU MERCENARII,e nato partial in lupta cu Rusia,bine nu se termina pt cei spalati pe creier (pt cei informati din surse autorizate!)

    Amaratii de ukraineni nu au carburant pentru tancurile germane sau americane…Plus habar nu au sa le conduca si sa traga cu ele…Isi prind urechile…. Ukrainei ii trebuie tancuri sovietice …

    1. Nimeni nu are nevoie de junk-urile alea...sunt bune doar la masuratul aruncarii in aer a turelei:-)

    Leopard 2 este cel mai vândut tanc occidental. Performanțele L2 turcești în războiul din Siria au fost bune, dar o parte dintre ele au fost distruse de kurzi, net inferior ca armament anti-tanc armatei ruse. Trimiterea lor pe câmpul de luptă din Ucraina împotriva rusilor riscă să fie o uriașă greșeală de marketing. Și după scandalul cu Puma, ultimul lucru pe care și-l dorește Rheinmetal este un nou scandal cu Leopard.

    Vor trimite britanicii 14 bucăți de Challenger 2 care vor sta în dezozite sau muzee - sunt prea grele (64-74t) pentru podurile rutiere ucrainiene, care au o limită de 60t/vehicul. Ca și Leopardurile germane (62-65t) și Abrams (62-74t). Singurele MBT NATO potrivit pentru Ucrainieni ar fi francezul Leclerc 54-58t, sau italianul Ariete (54-60t) dar nici Franța și nici Italia nu sunt dispuse să le doneze Ucrainei. Cu Abrams există cel puțin două probleme - are un consum uriaș de combustibil, iar tunul este german, deci americanii nu-l pot trimite decât cu acordul Germaniei. Și dacă cumva ceasul de pe bord este elvețian, Elveția a anunțat deja că nu permite exportul către Germania a niciunei arme care are componente elvețiene.

    NU ZAU?! SUNA A ORDIN?!...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb