Taxe anti-dumping pentru încălţămintea chinezească

Sorina Zainea
Ziarul BURSA #Politică / 29 septembrie 2008

Comisia Europeană urmează să extindă taxele anti-dumping asupra importurilor de încălţăminte provenind din China şi Vietnam, chiar dacă majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene au solicitat renunţarea la aceste taxe.

Comisarul european pentru comerţ, Peter Mandelson, a declarat că acest tip de taxe impus celor două ţări asiatice, va fi menţinut, cel puţin pe termen scurt, primăvara anului viitor fiind perioda în care acesată problemă ar putea fi luată iar în discuţie.

Mandelson a afirmat că eliminarea taxelor ar determina riscuri economice majore pentru producătorii europeni din domeniu.

"Regula mea este că aplic regulile. Normele europene înseamnă că nu există nicio alternativă în cazul în care există o cerere justificată şi susţinută de probe din partea industriei europene de profil. Dacă aş încerca să inventez flexibilitatea pentru a ocoli aceste norme, aş da greş", a declarat comisarul european.

Oficialul UE a fost ameninţat cu acţionarea în judecată de către producătorii de încălţăminte din mai multe state europene, în cazul în care nu se va realiza prelungirea perioadei de aplicabilitate a taxelor.

Nivelul taxelor asupra importurilor europene de încălţăminte chinezească se ridică la 16,5 la sută şi asupra celor de provenienţă vietnameză la 10 la sută.

Un produs este considerat a face obiectul unui dumping dacă preţul său de export, în Comunitate, este mai mic decât preţul comparabil, practicat în cadrul operaţiunilor comerciale normale, pentru produsul similar în ţara exportatoare.

Marja de dumping reprezintă suma cu care valoarea normală depăşeşte preţul de export.Cuantumul taxei antidumping nu trebuie să depăşească marja de dumping şi poate să fie mai mic decât această marjă în cazul în care o taxă mai mică este suficientă pentru a elimina prejudiciul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb