Sănătatea dentară ar trebui să fie o prioritate pentru toată lumea, dar destul de mulţi români au tendinţa să amâne vizitele la dentist, conform unui comunicat remis redacţiei. Jumătate dintre români spun că nu au fost niciodată la stomatolog, fie pentru că nu consideră că au nevoie, fie din lipsa banilor, arată datele unui studiu Kantar realizat la începutul acestui an. În acest context, instrumentul de plată alternativă de tip Cumpără acum, Plăteşte mai târziu (BNPL) oferit de tbi bank pentru serviciile stomatologice din Clinicile Dentare Dr. Leahu este o soluţie extrem de eficientă şi accesibilă pentru un zâmbet sănătos.
Potrivit sursei citate, soluţia de plată Cumpără acum, Plăteşte mai târziu permite consumatorilor să împartă costul total al oricărei proceduri stomatologice în rate fără dobândă sau comisioane şi reprezintă un instrument excelent care susţine incluziunea socială. În acest fel, clienţii pot beneficia de serviciile stomatologice de care au nevoie în rate fără dobândă, cu un impact mult redus asupra buzunarului propriu. Procesul de aprobare este foarte rapid, de numai câteva minute, şi poate avea loc chiar în clinică.
Acest instrument de finanţare este accesibil atât pentru proceduri de rutină sau de prevenţie, cât şi pentru cele mai complexe şi implicit costisitoare, având în vedere că unele lucrări dentare pot costa şi peste 3.000 de euro. Achitarea integrală a unei astfel de lucrări, fără presiuni financiare, poate reprezenta o provocare pentru oricine, dar un sistem de rate inteligent ar putea însemna un cost lunar de circa 150 de euro, în medie, pentru o perioadă de 24 de luni.
"Continuăm parteneriatul strategic dintre tbi şi Clinicile Dentare Dr. Leahu, încheiat în urmă cu doi ani, şi oferim mereu clienţilor cele mai accesibile soluţii pentru zâmbetul lor. Cumpără acum, Plăteşte mai târziu se diferenţiază prin capacitatea de a oferi un serviciu de valoare fără efecte majore asupra bugetului lunar. Prin opţiunea plăţii în rate lunare fără dobândă, atenuăm povara financiară pe care o pot resimţi clienţii şi le facilităm accesul la îngrijirea medicală de care au nevoie. Iar în acelaşi timp, ajutăm şi furnizorii de servicii medicale să îşi crească veniturile prin eliminarea barierei preţului pentru pacienţii lor", spune Ionuţ Sabadac, VP Merchant Solutions, tbi bank.
Dintre românii care merg mai des la dentist, circa 8% ajung o dată pe lună sau chiar mai frecvent, iar bugetul alocat serviciilor stomatologice este cu 17% mai mare în acest an, ajungând la o medie anuală de aproximativ 2.000 lei, potrivit studiului Kantar. Cele mai uzuale tratamente de prevenţie sunt consultul, radiografia şi procedurile de igienizare profesională, subliniază sursa citată.
"Deşi educăm de mulţi ani pacientul român, accentuând importanţa prevenţiei şi faptul că sănătatea generală începe cu dinţii, iar imunitatea este influenţată semnificativ de accesul la serviciile stomatologice, studiile şi realitatea ne arată că al doilea motiv major pentru care acesta nu ajunge la medicul stomatolog este lipsa resurselor, a banilor, în principal. Suntem încântaţi de parteneriatul cu tbi bank - prin instrumentul de finanţare eficient pe care îl pune la dispoziţie, oferă o rezolvare practică unei probleme pe care o treime dintre români o invocă şi aduce în prim-plan o perspectivă diferită - salvezi ani de sănătate dentară prin finanţare şi accesare a serviciilor dentare acum, când nevoia este pregnantă", a declarat Dr. Ionuţ Leahu, fondator şi CEO al Reţelei Clinicile Dentare Dr. Leahu, se mai arată în comunicat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.08.2022, 14:31)
Frumos!
De 3000 de euro îți pui 3 implanturi, poate și coronițele aferente. Sigur mai ai și alte probleme, nu doar cei 3 dinți.
Pe bune, câți români pot face asta, chiar și în rate? Mai citiți statistici cu veniturile românilor.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.08.2022, 15:32)
Implanturile sunt intr-adevar scumpe, desi cred ca valoarea mentionata de dvs. e la capatul de sus al scalei.
Insa pana la implanturi, exista periuta de dinti (o periuta + o pasta, ambele de calitate decenta = un pachet de tigari sau un six -pack de bere). Exista ata dentara, alti cativa lei si aia.
Exista un control stomatologic macar anual, care sa evidentieze din faze timpurii viitoarele probleme, iar un astfel de control de rutina probabil nu depaseste 100-200 de lei.
Exista detartrajul, macar o data la doi-trei ani, nu foarte scump nici acela.
Exista tratamentul clasic al cariilor (celebra plomba), care, efectuat corect si mai ales cat mai devreme, este deopotriva eficient si rezonabil de accesibil ca pret.
Nu sunt 100% sigur, ca n-am folosit de ceva vreme, dar cred ca exista unele proceduri stomatologice (la radiografiile dentare ma refer in special) ale caror costuri sunt integral acoperite de CNAS.
De altfel, articolul (un advertorial de buna calitate, as zice, care este perfect transparent in ceea ce priveste interesele comerciale implicate) precizeaza faptul ca produsul acesta bancar nu se refera exclusiv la lucrari stomatologice de top, de mii sau chiar zeci de mii de euro, ci "Acest instrument de finanţare este accesibil atât pentru proceduri de rutină sau de prevenţie..."
In sens mai larg, pana la urma e vorba si de grija fata de tine insuti, de respectul de sine. Daca ingrijirea sanatatii e scumpa chiar si la acest nivel, pai, ce sa mai zic... si sapunul e scump, si apa e scumpa, si hartia igienica e scumpa, toate-s scumpe...