TenarisSilcotub a finanţat un laborator multifuncţional în valoare de 400.000 lei

T.B.
Macroeconomie / 27 octombrie 2023

TenarisSilcotub a finanţat un laborator multifuncţional în valoare de 400.000 lei

TenarisSilcotub investeşte 400.000 de lei într-un laborator multifuncţional pentru elevii Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian (API) din Zalău, judeţul Sălaj, se arată într-un comunicat al TenarisSilcotub, remis redacţiei.

Investiţia de la Colegiul Tehnic API creează un mediu nou de învăţare cu accent pe competenţe digitale şi tehnice, potrivit sursei menţionate. Laboratorul multifuncţional, cu tehnologie de ultimă generaţie, permite predarea materiilor tehnice prin simulare virtuală şi învăţarea noţiunilor de mecanică şi electrică în condiţii de siguranţă. Platforma IT, oferită de acest laborator nou, facilitează predarea interactivă, potrivită noilor generaţii, se mai arată în comunicat.

"Continuăm demersurile începute de peste un deceniu de a investi în educaţia tehnică şi dezvoltarea competenţelor practice, acestea fiind parte a strategiei noastre pe termen lung de implicare în comunitate. Ne bucurăm că putem susţine elevii care studiază la Colegiul Tehnic API în a-şi construi competenţe pentru viitoarele lor profesii. Este necesară implicarea noastră, a tuturor, pentru a dezvolta comunitatea locala", declară Mihaela Popescu Preşedinte, TenarisSilcotub, conform sursei citate.

Laboratorul implică un proces de învăţare şi dezvoltare profesională şi pentru cadrele didactice, care privesc investiţia ca pe o nouă provocare şi sunt deschişi să o utilizeze cât mai mult, alături de elevi, informează sursa indicată.

"Cu sprijinul TenarisSilcotub, colegiul nostru este şi mai bine pregătit să ofere condiţii optime şi eficiente de învăţare elevilor care ne trec pragul şi urmează profilul tehnic. Dotarea acestui laborator a fost o muncă de echipă şi ne-am bucurat să fim parte din acest proces încă de la început. Alături de reprezentanţii companiei, au fost implicaţi profesorii în întregul demers, de la alegerea funizorilor, a echipamentului, la configurarea sălii şi la partea de training şi utilizare. Astfel, susţinerea companiei are efecte pozitive şi în rândul cadrelor didactice şi în modul în care materia este, de acum, predată", explică Alina Cozac, Director, Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian, menţionează sursa precizată.

Laboratorul deserveşte clasele tehnice cu specializările de tehnician în automatizări industriale, mecanică, instalaţii electrice şi prelucrări pe maşini cu comandă numerică, arată datele comunicatului.

Ştefan, elev în clasa a XII-a la specializarea automatizări care a avut ocazia să testeze noul laborator, afirmă: "Pot să spun că materia devine mai plăcută şi este mai uşor să înveţi. Simt asta, acum că am făcut trecerea de la predarea cu manual şi tablă la educaţia într-un laborator modern, bine echipat. Şi eu şi colegii mei venim cu mai mult drag la ore.", conform sursei menţionate.

Proiectul continuă angajamentul companiei TenarisSilcotub de a sprijini educaţia tehnică, iniţiat în 2012, informează compania. În ultimul deceniu investiţiile TenarisSilcotub în învăţământul tehnic din comunităţile Zalău şi Călăraşi, s-au concretizat în 7 laboratoare şi ateliere pentru specializări tehnice, transmite sursa citată. Valoarea totală a acestor proiecte implementate este de peste 4,2 milioane de lei, menţionează TenarisSilcotub. Toate investiţiile au ca scop realizarea unui mediu adecvat de învăţare în liceele tehnice, unde viitorii tehnicieni şi ingineri să deprindă competenţe relevante pentru profesiile lor, potrivit comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb