TENIS Victorie istorică, tricolorele au ajuns în semifinalele FedCup!

D.N.
Sport / 10 februarie 2019

Simona Halep (Sursa foto: Twitter)

Simona Halep (Sursa foto: Twitter)

Echipa de tenis a ţării noastre a reuşit să se califice în semifinalele FedCup, după ce a învins, scor 3-2, Cehia, formaţie care nu mai pierduse pe teren propriu de un deceniu. Punctele echipei noastre au fost aduse de Simona Halep (2) şi de echipa de dublu, Irina Begu - Monica Niculescu. Practic, echipa noastră a trecut de cea mai puternică echipă din istoria acestei competiţii, campioana en-titre a FedCup.

În prima zi, Karolina Pliskova, locul 5 WTA, a învins-o cu scorul de 6-1, 6-4, pe Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, iar Simona Halep, locul 3 WTA, a trecut, cu scorul de 6-4, 6-0, de Katerina Siniakova, locul 44 WTA. În a doua zi, Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o pe Karolina Pliskova, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4, iar Katerina Siniakova a întrecut-o pe Mihaela Buzărnescu, cu scorul de 6-4, 6-2. În meciul decisiv, perechea Irina Begu (locul 35 WTA la dublu) / Monica Niculescu (locul 51 WTA) a învins cuplul Katerina Siniakova (locul I WTA de dublu) / Barbora Krejcikova (locul 2 WTA), cu scorul de 6-7 (2), 6-4, 6-4, aducând punctul victoriei cu 3-2 în confruntarea cu deţinătoarea trofeului, Cehia.

După al doilea punct, Simona Halep declara: "Aveam destulă energie, mai puteam să joc! Nu e uşor să joci pe acest teren. Mi-am dorit foarte mult să câştig şi sunt foarte fericită. Nu e uşor să fii ofensivă împotriva Karolinei, îmi e greu să intru în minge şi să lovesc mai tare contra ei. Mereu am meciuri grele cu Pliskova, mă bucur că am câştigat şi eu acasă la ea, pentru că şi ea m-a învins acasă în trecut. Mă bucur că am făcut faţă, că am jucat bine şi am reuşit să câştig." Imediat după această declaraţie, Halep a fost la un pas să intre şi în meciul de dublu, dezvăluind că Monica Niculescu nu mai voia să joace din cauza emoţiilor: "A fost un meci foarte tensionat. Din tribune a fost şi mai greu. Monica Niculescu a spus înaintea meciului dacă nu vreau să intru eu în locul ei, că ea avea emoţii? I-am spus să intre, că avem încredere în ea. Toate ne-am dorit să câştigăm această partidă. Am jucat cu o campioană uriaşă ca Cehia. Pentru mine înseamnă enorm această victorie. Sper să mergem mai departe cu bine. Micuţii care se apucă de tenis trebuie să aibă în vedere că visul unui trofeu se poate îndeplini".

Echipa noastră va merge în semifinalele Cupei Federaţiei pentru a doua oară în istorie, după ce Virginia Ruzici, Mariana Simionescu şi Judith Gohn reuşeau aceeaşi performanţă în 1973. În penultimul act, tricolorele vor juca, pe 20-21 aprilie, cu Franţa, care a trecut în sferturi de Belgia cu 3-1.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. BRAVA FETELE !!!!!

    exceptionala performanta. romania a trecut de o formatie pe care nu o mai batea nimeni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb