Teodor Meleşcanu a participat la Adunarea generală a ONU

P.E.
Internaţional / 27 septembrie 2018

Teodor Meleşcanu

Teodor Meleşcanu

Şeful diplomaţiei române, Teodor Meleşcanu, a participat miercuri, în contextul prezenţei la Adunarea generală a ONU de la New York, la reuniunea ministerială informală cvadrilaterală Bulgaria - Croaţia - Grecia - România, organizată de vicepremierul şi ministrul de externe croat, Marija Pejcinic Buric, informează MAE, potrivit Agerpres.

Cu acest prilej au fost abordate în principal aspecte legate de evoluţiile regionale, precum şi modalităţile prin care statele din regiune pot contribui semnificativ la promovarea iniţiativelor şi proiectelor UE, pentru a încuraja şi facilita evoluţiile pozitive.

"Ministrul român al Afacerilor Externe a reiterat sprijinul ţării noastre pentru perspectiva europeană a Balcanilor de Vest, una dintre priorităţile viitoarei preşedinţii semestriale a Consiliului Uniunii Europene pe care România o va deţine de la 1 ianuarie 2019", precizează MAE.

De asemenea, potrivit MAE, întrevederea ministrului Teodor Meleşcanu cu omologul din Republica Armenia, Zohrab Mnatsakanyan, a oferit cadrul pentru evocarea fundamentelor solide ale relaţiilor româno-armene.

Meleşcanu l-a felicitat pe omologul armean pentru eforturile de organizare a apropiatului Sommet al Francofoniei, la Erevan, în perioada 7 - 12 octombrie, evidenţiind că Francofonia este încă un argument solid ce apropie România şi Republica Armenia în regiunea noastră. De asemenea, ministrul Teodor Meleşcanu i-a adresat omologului din Republica Armenia invitaţia de a efectua o vizită oficială în ţara noastră.

Tot în contextul vizitei în SUA, ministrul Teodor Meleşcanu a avut o întâlnire cu preşedintele Comisiei Uniunii Africane, în cursul căreia a reafirmat interesul României pentru consolidarea relaţiilor tradiţionale bune ale ţării noastre cu ţările africane.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ....Apa de ploaie si cu Melescanu ..asta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb