Termocentrala Alro de la Turnu Măgurele va costa 1,2 miliarde de dolari

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 mai 2008

Termocentrala Alro de la Turnu Măgurele va costa 1,2 miliarde de dolari

Alro Slatina va investi până la 1,2 miliarde de dolari pentru contrucţia termocentralei de la Turnu Măgurele, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele companiei, Marian Năstase. "Pentru această investiţie vom participa cu fonduri proprii în proporţie de 30%, iar restul, de 70% vor fi fonduri atrase, construcţia termocentralei urmând să dureze cinci ani. În momentul de faţă este în desfăşurare studiul de fezabilitate", a spus reprezentantul Alro Slatina. Acesta a adăugat că termocentrala va funcţiona numai cu cărbuni, iar în privinţa normelor de mediu, aceasta se încadrează în standardele europene. "Prospectăm piaţa pentru a găsi un furnizor de cărbune, iar acesta garantat va fi adus din import", a explicat Marian Năstase.

Prin construcţia centralei de 1.000 Mw, Alro va câştiga independenţa energetică de care are nevoie, iar excedentul de energie va fi scos pe piaţă. "Evident că va rămâne o cantitate de energie, pe care o vom comercializa pe piaţă. Prin construcţia termocentralei vom putea avea o predictibilitate a preţului energiei pe o perioadă de 25-30 de ani", a explicat vicepreşedintele Alro.

Compania olandeză Vimetco NV şi InterAgro SA au anunţat în luna aprilie înfiinţarea unui joint venture în vederea construirii în apropiere de Turnu Măgurele a unei termocentrale pe cărbune, cu o capacitate de minim 1.000 MW.

Noua companie, se numeşte TM Power SA şi are ca principal obiect de activitate realizarea unei termocentrale pe cărbune, cu tehnologie de ultimă generaţie. Conform termenilor acordului, Vimetco NV şi InterAgro SA vor deţine fiecare câte 50% din TM Power SA. Noua companie a fost încorporată la 11 aprilie 2008 şi este înregistrată la Turnu Măgurele.

Vimetco NV este un producător de aluminiu primar şi prelucrat, integrat pe verticală, care deţine unităţi în România şi în China, un holding în Olanda şi o companie de management în Elveţia. Vimetco NV controlează capacităţi de producţie a aluminiului care totalizează 680.000 de tone pe an, având circa 12.000 de angajaţi. În data de 2 august 2007, acţiunile Vimetco au fost listate la bursa de la Londra.

InterAgro este o companie privată cu capital mixt româno-britanic, înfiinţată în 1994, care are ca principale domenii de activitate cultura cerealelor şi a plantelor tehnice şi comerţul exterior, cu precădere exportul de îngrăşăminte chimice pentru agricultură. Activitatea de comerţ exterior a fost preluată de InterAgro de la acţionarul majoritar, compania mama Interaction SRL, companie privată cu capital mixt româno-britanic, înfiinţată în 1991.

Alro Slatina va investi până la 1,2 miliarde de dolari pentru contrucţia termocentralei de la Turnu Măgurele, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele companiei, Marian Năstase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb