TESLA, EXCLUSĂ DIN S&P 500 ESG Elon Musk nu mai crede în furnizorii de indici

V.R.
Ziarul BURSA #Companii / 20 mai 2022

Elon Musk nu mai crede în furnizorii de indici

Musk, care promovează un mediu curat în toate afacerile sale, consideră că scoaterea Tesla dintr-un indice pe motiv că nu îndeplineşte anumite condiţii de sustenabilitate, arată că ESG este "o înşelătorie"

Elon Musk, fondatorul producătorului de maşini electrice Tesla Inc., şi-a exprimat recent furia faţă de scoaterea companiei sale din indicele de sustenabilitate S&P 500 ESG şi consideră că aceste criterii ESG reprezintă doar "o înşelătorie".

Toate afacerile lui Elon Musk au în vedere un mediu curat, obiectivele sale fiind reducerea încălzirii globale prin producerea şi consumul de energie sus­tenabilă şi reducerea riscului dispariţiei omului.

Musk este fondatorul - director general al SpaceX, companie de producţie aerospaţială şi de servicii de transport în spaţiu; co-fondator, director executiv şi arhitect de produs al Tesla; fondatorul The Boring Company, firmă de construcţii în infrastructură şi tunele concentrată pe tunelele optimizate pentru maşini electrice; co-fondator al Neuralink - societate de neurotehnologie concentrată pe dezvoltarea interfeţelor creier-calculator; şi co-fondator al consiluilui de adminis­traţie al OpenAI - o companie de cercetare non-profit care doreşte să promoveze "inteligenţa artificială prietenoasă".

Miercuri, Margaret Dorn, director în cadrul S&P Dow Jones Indices, a anunţat că furnizorul de indici a decis să elimine Tesla din S&P 500 ESG. (ESG este un acronim pentru mediu, social şi guvernanţă, iar performanţele companiilor în aceste domenii sunt urmărite de investitori).

"Printre motivele care au dus la eliminarea Tesla din indicele de sustenabilitate se numără lipsa de detalii cu privire la strategia companiei de reducere a emisiilor de carbon sau a unui cod de derulare a afacerilor", a precizat Margaret Dorn, responsabilă pentru indicii de sustenabilitate în cadrul S&P Dow Jones Indices. Dorn a menţionat: "Nu poţi să iei declaraţia de principii a unei companii ca atare, trebuie să te uiţi la practicile sale în toate dimensiunile cheie".

Ca replică la decizia S&P Dow Jones Indices, fondatorul şi directorul general al Telsa, Elon Musk, a scris pe Twitter: "În opinia S&P 500, Exxon (n.r. gigant petrolier) se numără printre primele zece cele mai bune companii din lume când vine vorba de chestiunile de mediu, social şi guvernanţă (ESG), iar Tesla nici măcar nu se află pe listă! ESG este o înşelătorie".

Ca urmare a unor modificări ce au intrat în vigoare la data de 2 mai, indicele de sustenabilitate S&P 500 ESG a eliminat şi alte companii, însă a adăugat platforma de socializare Twitter Inc. Musk are în proprietate 9,2% din Twitter. Luna trecută, Elon Musk a anunţat că va cumpăra integral Twitter pe 44 de miliarde de dolari, însă ulterior a informat că îşi suspendă oferta de preluare.

Elon Musk - cel mai bogat om din istorie, conform Forbes

Averea lui Elon Musk, în vârstă de 50 de ani, se apropie de 300 de miliarde de dolari, potrivit Forbes, care menţionează că şeful Tesla este cu peste 100 de miliarde de dolari mai bogat decât ocupantul locului al doilea în clasament, Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com şi Blue Origin.

Conform Forbes, Musk este cel mai bogat om din istorie, cu o avere de 290 de miliarde de dolari. Averea sa este mai mare decât averea combinată a fondatorilor Google, Larry Page (120 de miliarde de dolari) şi Sergey Brin (115 miliarde de dolari), sau decât averea combinată a foştilor directori Microsoft, Bill Gates (136 de miliarde de dolari) şi Steve Ballmer (100 de miliarde de dolari).

Pe de altă parte, în 2020, Tesla a devenit cea mai valoroasă companie din industria auto şi totodată a trecut de pragul de capitalizare pe piaţă de un trilion de dolari. De la producţia de masă de automobile electrice, Tesla s-a extins pe segmentul bateriilor pentru reţelele electrice şi al sistemelor de producţie de energie fotovoltaică.

Pe lângă companiile mai sus menţionate, Musk a inspirat, în 2006, crearea SolarCity, o firmă de servicii energetice solare (acum subsidiară Tesla). Musk a declarat că scopul SpaceX, Tesla şi SolarCity se învârte în jurul viziunii sale de "a schimba lumea şi de a ajuta umanitatea".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. L-ai criticat pe Biden te-au scos din indici.

    La cum manipula Elon actiunile si mintea celor slabi, ar fi mai bine daca l-ar decupla de la orice mijloc de comunicare oficiala....

    In furnizorii de indicii trebuie "sa creada" investitorii.

    Elon Musk nu e investitor. E antreprenor. Oricite CA-uri conduce, orice cifra de afaceri invirte, omul e total paralel cu notiunea de guvernanta corporativa. Mentalitatea lui e de patron de butique.

    In furnizorii de indicii trebuie "sa creada" investitorii.

    Elon Musk nu e investitor. E antreprenor. Oricite CA-uri conduce, orice cifra de afaceri invirte, omul e total paralel cu notiunea de guvernanta corporativa. Mentalitatea lui e de patron de butique.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb