TEXT PRELUAT INTEGRAL DE LA SURPLEX Raport pe piaţa de utilaje industriale: anul 2014 s-a încheiat cu dublarea producţiei

Ziarul BURSA #Companii / 10 iunie 2015

Raport pe piaţa de utilaje industriale: anul 2014 s-a încheiat cu dublarea producţiei

În următorii 4 ani se estimează că pe planul creşterii industriei de utilaje va exista o schimbare în bine. Această creştere se materializează din nevoia acută a consumatorilor, de la piaţa activă a automobilelor şi până la cea de construcţii şi nu numai. Un raport recent pe această nişă arată că cel puţin datorită exploziei de industrie a automobilelor cererea de utilaje este în creştere.

Cum situaţia economică continuă să fie în creştere la nivel global, cererea de maşini industriale în diferite sectoare precum agricultură, livrare, transport etc. şi de unelte va contribui la o creştere semnificativă. Asta ar însemna în concret o creştere anuală de 6.3 procente, mai mult de două ori faţă de procentul din 2013.

O serie de factori au stat la baza creşterii din punct de vedere al producţiei şi al comercializării de maşini şi utilaje. Standardele de viaţă au crescut, numărul de automobile spre exemplu a crescut semnificativ în rândul deţinătorilor. În plus, mulţumită tehnologizării intense există cereri tot mai mari la nivel de maşinării şi echipamente corelate. La rândul său şi conştientizarea faptului că avem nevoie de ocrotire a naturii, de conservare a surselor şi resurselor naturale fac ca cererile de maşinării şi utilaje în acest sens să fie la un nivel tot mai înalt - spre exemplu utilaje care ţin cont de respectarea standardelor de poluare.

Nu se uită însă şi nevoia de un preţ echilibrat, astfel că pe masura nevoilor şi cererilor există un mare interes şi pentru forme alternative de achiziţie: utilaje second hand. Astfel, sunt la mare căutare utilajele industriale second hand de la Surplex , care pot fi achiziţionate şi la licitaţie unde preţul este şi mai mic.

Sectorul de împachetare

Sistemul de împachetare şi ambalare este un sector ce înregistrează creşteri acum şi se preconizează un rezultat asemănător pentru următorii 4 ani. Creşterea pe piaţa de market va duce şi la creştere pentru utilaje în modul de transport şi de împachetat. Asta pentru că sistemul în sine necesită mai puţin efort, generează pierderi mai mici, este mai eficient în producţie şi îmbunătăţeşte întregul proces de muncă. Mai mult decât atât, cererea de maşini utilaje şi pe acest sector înregistrează de asemenea creşteri, fie că este vorba de noi tehnologii, fie că este vorba de împachetaje cu produse gata de preparare termică, cu tot cu ambalaj.

Puterea Chinei

În ultimii doi ani, piaţa de utilaje din China a experimentat o creştere considerabilă mai ales pe sectorul de maşini utilaje pentru construcţii sau în ceea ce priveşte industria de prelucrare a metalului. Dacă în 2012 a cunoscut un ritm lent, numai anumite afaceri au avut creşteri şi mai apoi unii chiar au cunoscut chinul supravieţiurii, cauzat şi de investiţii minime spre deloc în anul 2013.

Preconizările arată schimbări, cu o creştere de nivel de producţie, creşteri între 10,9 procente şi 8 procente în fiecare an.

Trecutul tulburător

Creşterea în industria utilajelor industriale reprezintă o schimbare binevenită în contextul economic din ultimii doi ani, când nu toate segmentele au mers tocmai bine. În zona Americii a existat prosperitate determinată de investiţii de la guvern, măsuri ce au dus la creşteri de producţie a utilajelor industriale. Oricât de mic a fost procentajul, tot a fost mai bine faţă de alte regiuni.

În zona de Asia-Pacific s-a înregistrat mai degrabă o stagnare şi asta pentru că în China a există o supra-producţie ce nu avea cum să aducă vânzări mai multe sau posibilitate de a mai produce alte stocuri.

Între timp în Europa a existat o bătălie de menţinere pe o linie de plutire. Problemele economice au avut o mare influenţă din acest punct de vedere; producţia de utilaje industriale a scăzut, ducând la scăderi pe plan global în ceea ce priveşte comercializarea utilajelor. Cât despre anul trecut, Europa a reuşit o revenire de numai un procent în acest context.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb