"ThyssenKrupp" îşi vinde şantierul naval din Grecia

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 noiembrie 2009

"ThyssenKrupp" îşi vinde şantierul naval din Grecia

"ThyssenKrupp" AG, cea mai mare oţelărie din Germania, totodată constructor de nave, a primit, înainte de termenul limită - 4 decembrie, oferte de la mai multe părţi interesate de achiziţia şantierului naval Skaramangas, pe care îl deţine în Grecia.

Cumpărătorul îi va plăti societăţii "Thy-ssen-Krupp" un preţ simbolic de un euro (1,50 dolari) şi o parte din cele 220 de milioane de euro pe care statul grec le datorează societăţii germane.

"ThyssenKrupp" vinde active şi îşi reduce personalul, în încercarea de a-şi diminua datoriile, respectiv de a reveni la profit în exerciţiul fiscal curent. Afacerea Skaramangas ar putea fi finalizată în februarie sau martie 2010, iar cumpărătorul va trebui să facă dovada că are suficiente lichidităţi ca să menţină în funcţiune şantierul, potrivit reprezentanţilor companiei germane. Cumpărătorul va fi ales de "ThyssenKrupp", iar statul grec îşi va da acordul pentru vânzarea şantierului Skaramangas numai dacă viitorul acestuia va fi garantat.

În luna septembrie, "ThyssenKrupp" a anulat contractele cu Grecia pentru construcţia şi mentenanţa submarinelor, întrucât statul elen nu a plătit pentru aceste vase.

"ThyssenKrupp" vrea să elimine aproximativ 20.000 de locuri de muncă în acest an fiscal, întrucât redresarea economică este fragilă, iar îmbunătăţirea situaţiei companiei nu va putea fi susţinută, pe cont propriu, în 2010.

La finele lunii septembrie 2010, compania va avea circa 167.000 de salariaţi, faţă de 187.495 la data de 30 septembrie 2009, conform oficialilor companiei germane.

"ThyssenKrupp" şi-a stabilit o ţintă anuală de vânzări de 50 - 60 de miliarde de euro, pe termen mediu, şi câştiguri impozabile de peste 4 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb