Tinerii români au posibilitatea să primească diplome în IT recunoscute în întreaga Uniune Europeană

D.B.
Miscellanea / 20 februarie 2020

Tinerii români au posibilitatea să primească diplome în IT recunoscute în întreaga Uniune Europeană

La aproape un an de când a deschis primul campus de programare din România, Wild Code School obţine acreditarea prin Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC), cu avizul Ministerului Muncii şi al Ministerului Educaţiei. Astfel, absolvenţii cursurilor vor primi diplome de programatori, recunoscute atât în România, cât şi în statele membre UE, arată un comunicat remis Redacţiei noastre.

La terminarea cursurilor, adică ȋn mai puţin de cinci luni, orice absolvent Wild Code School va putea da un examen format dintr-un test grilă si prezentarea unui proiect practic, supervizat de către o comisie formată din reprezentanţi ANC, având 700 de ore de curs efectuate. Cei cu studii superioare vor putea primi încadrarea de Programator de Sistem Informatic, iar cei cu studii medii, pe cea de Programator Ajutor. Acreditarea cursului este valabilă atât pentru limba română, cât şi pentru limba engleză. Astfel, cetăţenii străini, vor putea susţine examenul în engleză.

De asemenea, odată cu acreditarea cursului, aplicanţii pot beneficia de finanţare prin Creditul CEC "Investeşte în Tine", parţial subvenţionat de către stat.

În acelaşi timp, absolvenţii Wild Code School vor fi eligibili pentru joburi la stat sau în diferite proiecte cu finanţare europeană, acolo unde, de regulă, se cere dovada unei formări profesionale acreditate de ANC.

După obţinerea acreditării ANC, Wild Code School România pregăteşte deja cea de-a doua sesiune de cursuri. Aceasta va începe pe 09 martie şi se va termina pe 24 iulie. În cele patru luni şi jumătate, cursanţii vor avea program de luni până vineri, de la 9:00 la 18:00, cu 60 de minute pauză de masă. Cursurile sunt în system blended-learning, adică, pe lângă ce fac la clase, participanţii lucrează şi online, într-o platformă dedicată, iar orele se desfăşoară exclusiv în limba engleză, mai informează sursa.

Până atunci, pe 20 februarie, cei zece cursanţi Wild Code School din seria octombrie 2019, se pregătesc de absolvire. Pe lângă proba teoretică, ei vor avea de susţinut şi un proiect în care să pună în aplicare cunoştinţele dobândite, pentru un client real. Tinerii spun că se simt pregătiţi atât pentru examen, cât şi pentru angajare - cinci dintre ei deja şi-au găsit joburi full-time, iar unul are un internship plătit.

În România, domeniul IT înregistrează cea mai mare creştere a cererii de specialişti, dar şi un deficit de aproximativ 15.000 de angajaţi. Pentru a atrage personal, companiile oferă salarii atractive, peste media din piaţă.

Un programator începător poate câştiga de la 700, 800 de euro, încă din prima lună de activitate. Iar după câţiva ani, poate ajunge la venituri de 3-5.000 de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb