Titlurile "Vel Pitar" au adus un cîştig real de 11,6% în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 28 aprilie 2004

Fondurile mutuale au devenit mai profitabile în utlima lună. Investitorii care au optat pentru unităţile "BCR Dinamic" în urmă cu o lună au avut ieri un cîştig de 3,7%. Dacă exprimăm valoarea unităţii fondului în euro, randamentul real adus de "BCR Dinamic" în ultima lună s-a ridicat la 3,16%. Cei care au mizat pe uni-tăţile "Integro" şi-au majorat valoa-rea reală a investiţiei cu 1,56%.

Portofoliul constituit pe 26 martie cu acţiunile SIF şi cu structura indicelui BET-FI a valora ieri cu 12,91% mai mult decît în urmă cu o lună. Randamentul a fost determinat de aprecierea valorii indicelui BET, calculat în euro, în ultima lună. Investitorii care au mizat pe cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei şi le-au cumpărat în urmă cu o lună cu structura indicelui BET nu au fost la fel de inspiraţi. Din cauza scăderii valorii indicelui, calculat în euro, portofoliul lor valora ieri cu 9,2% mai puţin decît în urmă cu o lună. nPersoanele care şi-au constituit un depozit bancar în lei aveau ieri cel mai mare cîştig dacă optau pentru "Eurom Bank" sau CEC. Sumele depuse pe 26 martie şi-au majorat valoarea, exprimată în euro, cu 0,89%. Cei care au preferat un depozit constituit în euro au avut ieri cîştigul maxim adus de "Garanti Bank", dobînda lunară fiind de 0,3%. persoanele care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au diminuat valoarea acestora, exprimată în euro, cu 0,52%, din cauza deprecierii leului în raport cu moneda europeană.

Randamentul maxim lunar a revenit ieri investitorilor care au cumpărat în urmă cu o lună acţiunile "Vel Pitar". Cursul lor mediu s-a apreciat cu 12,21% în ultima lună. Dacă îl exprimăm în euro, cîştigul real adus de acţiunile "Vel Pitar" a fost de 11,63%. Persoanele care au mizat pe titlurile SNP "Petrom" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 5,61%.

Obiectele din aur cumpărate în urmă cu o lună nu i-au avatajat pe investitori. Din cauza reducerii preţului aurului, exprimat în euro, persoanele care au preferat un asemenea plasament în urmă cu o lună şi-au diminuat cu 2,47% valoarea investită.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb