Titus Corlăţean, chemat la DNA în dosarul "Diaspora"

Alexandru Costea
Anticorupţie / 5 octombrie 2015

Actualizare 20:50 Corlăţean: "Am dat o declaraţie în calitate de martor"

Fostul ministru de Externe Titus Corlăţean a fost audiat timp de patru ore la Direcţia Naţională Anticorupţie, la ieşirea din instituţie acesta spunând că a dat o declaraţie în calitate de martor în faţa procurorilor, însă a evitat să dea detalii despre audiere.

"Ceea ce am avut ca şi conduită, aproape un an de zile, necomentând public şi respectând regulile şi procedurile, câtă vreme este în curs o anchetă in rem, voi face şi de acum înainte până la soluţia procurorilor. Daţi-mi voie să respect această regulă", a răspuns Corlăţean la întrebările insistente ale jurnaliştilor.

(A.C.)

----------------------

Actualizare 19:19 Ponta, despre audierea lui Corlăţean: "A ajuns la DNA «ca noi toţi», nu mai e o ştire asta"

Premierul Victor Ponta a refuzat astăzi să comenteze audierea fostului ministru Titus Corlăţean la DNA, afirmând, ironic, că acesta a ajuns "ca noi toţi" în faţa procurorilor, dar el nu poate spune nimic, cum nici pe sine nu se poate apăra fără să afecteze "prestigiul nu ştiu cărui procuror", transmit surse din presă.

Solicitat de presă să comenteze audierea lui Titus Corlăţean, Ponta a spus că fostul ministru a ajuns la DNA "ca noi toţi". "Nu mai e o ştire asta", a completat premierul.

La insistenţele jurnaliştilor, Ponta a afirmat, ironic, că nu poate comenta pentru a nu afecta independenţa justiţiei. "Păi, eu n-am voie nici pe mine să mă apăr, că afectez independenţa şi prestigiul nu ştiu cărui procuror. Cum pot să zic de alţii? Nu pot să zic nimic", a spus acesta.

Ulterior, Victor Ponta a adăugat că Titus Corlăţean a venit în faţa procurorilor ca martor, astfel încât nu se pune acum problema dacă a greşit sau nu cu ceva.

(S.A.)

---------

Fostul ministru de externe Titus Corlăţean s-a prezentat, în urmă cu puţin timp, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind citat de procurori pentru a fi audiat în dosarul privind votul din diaspora, de la alegerile prezidenţiale, transmit surse din presă.

"Am venit, discut cu procurorii şi vedem", a afirmat, la intrarea în instituţie, senatorul, susţinând că este citat în calitate de martor.

Întrebat dacă este vorba despre dosarul "Diaspora", el a spus: "Da".

Iniţial, la sfârşitul lunii noiembrie 2014, Parchetul General a început urmărirea penală în acest dosar, ca urmare a conexării a şase dosare penale, după ce procurorii au primit mai multe plângeri privind modul de desfăşurare a votului din diaspora la alegerile prezidenţiale.

Faptele sesizate se referă la infracţiuni precum abuzul în serviciu, neglijenţa în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

De asemenea, sesizările erau îndreptate împotriva miniştrilor care, în opinia petiţionarilor, au avut atribuţii în organizarea alegerilor.

Ulterior, dosarul a fost preluat de DNA, după ce procurorii au constatat că sunt susceptibile şi săvârşirea unor fapte de corupţie.

După primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, Titus Corlăţean a demisionat din funcţia de ministru al Afacerilor Externe, ca urmare a problemelor apărute la votul din unele secţii organizate în străinătate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb