Producătorul de ţevi TMK Artrom Slatina (ART), controlat de grupul rus TMK, vrea să contracteze o linie de credit de până la 27 milioane de euro de la UniCredit Ţiriac Bank, în principal pentru finanţarea unor credite. Propunerea a fost aprobată, ieri, 26 septembrie, în AGA.
Un comunicat al TMK Artrom transmis Bursei de Valori Bucureşti precizează: "UniCredit va face disponibilă împrumutatului o linie de credit neangajantă în sumă maximă de 27 milioane de euro care poate fi utilizată prin trei facilităţi de tip revolving după cum urmează: facilitatea A, în sumă maximă de 25.000.000 euro care poate fi utilizată pentru finanţare nevoie generale/emitere de scrisori de garanţie bancară/deschidere de acreditive, cu scadenţa finală de 36 luni de la data semnării Contractului de Credit. Părţile sunt de acord ca prima utilizare a facilităţii A se va face în scopul refinanţării creditelor în vigoare contractate de TMK-Artrom; facilitatea B, în suma maximă de 10 milioane de euro care poate fi utilizată pentru finanţarea cheltuielilor generale de tip descoperire de cont (overdraft), cu scadenţa finală de 12 luni de la data semnării Contractului de Credit. Părţile sunt de acord că facilitatea B poate fi utilizată de societate inclusiv în scopul refinanţării creditelor în vigoare contractate de TMK Artrom; facilitatea C, în suma maximă de 2 milioane de euro care poate fi utilizată pentru acoperirea riscului valoric al tranzacţiilor derulate în baza contractului cadru pentru produse de trezorerie (hedging) cu scadenţa finală de 12 luni de la data semnării Contractului de Credit".
Pentru acest credit, TMK Artrom aduce scrisoarea de garanţie corporativă în favoarea UniCredit Ţiriac Bank SA emisă de Volzhsky Pipe Plant, precum şi ipotecă mobiliară de rang II asupra mai multor conturi.
Compania a raportat pentru primele şase luni un profit de 1,9 milioane lei (430.000 de euro) şi o cifră de afaceri de 464,3 milioane lei (105,7 milioane euro).
TMK Europe, subsidiara din Germania a grupului rus TMK, deţine 92,73% din acţiunile companiei din Slatina. Grupul rus mai controlează în România combinatul siderurgic TMK-Reşiţa.