Toată lumea minte tot timpul

TEODOR FLEŞERU
Ziarul BURSA #Miscellanea / 14 septembrie 2016

Toată lumea minte tot timpul

Nu e un paradox, e o realitate incontestabilă, globalizată. Poate singurul lucru care e absolut universal comun pământenilor. E posibil ca minciuna să aibă picioare scurte, dar n-are moarte, e veşnic tânără. Plus că, de cele mai multe ori, ne deschide ochii spre adevăr, spre adevărul incontestabil, crud, vegan.

Anthony Weiner e soţul lui Huma Abedin. Huma Abedin e fiica de suflet a lui Hillary Clinton. Huma e cu Hillary de pe vremea când era stagiară. E stagiara pe care Bill Clinton n-a pus mâna. Şi nici altceva. Anthony Weiner, da. Acum patru ani s-a născut un băiat din uniunea lor. Acum cinci ani Weiner era congresman şi îi plăcea să se angajeze în flirturi a la long şi dialoguri sexuale explicite, "sexting" (derivat din "texting", e-mailing).

Cum a ieşit mare tam-tam, tabloidul conservator New York Post l-a taxat rapid: "Hopa Mitică!" era titlul pe prima pagină, într-un joc de cuvinte cu subînţeles ("weiner" e şi un alt nume pentru crenvurst, hot dog, cârnăcior, cu toate conotaţiile subversive aferente).

Iar apoi Daily News a conchis: "Vârful cârnăciorului" (Tip of the Weiner). Carevasăzică, va urma grosul aisbergului.

După tam-tam, scandal. Huma l-a iertat, dar mass-media nu. Aşa că omul, oarecum înţelept, şi-a dat demisia din Congres, dedicându-se familiei.

Până în 2013. Când a plonjat în vâltoarea alegerilor pentru primăria New York-ului. Chiar avea şanse. Dar şi mâncărime de... sexting. Şi iar l-au prins. "Prea hopa ca să moară", au "ejaculat" cei de la New York Post. Aşa că omul s-a retras, s-a recules, s-a axat pe consultare politică, pe jurnalism, pe emisiuni TV, pe tot felul de alte chestii. Şi Huma i-a fost alături, trup şi suflet.

Poate nu cu prea mult trup, fiind implicată profund în campania prezidenţială a hilarei Clinton, această Marie Antoinette a politicii americane, pe pragul de a fi încoronată, nu doar încornorată de hilarul Bill.

Huma devine mult mai mult decât o figură oficială cu greutate, o a doua fiică, declară Hillary, dar şi confidentă, prima confidentă a fostei prime doamne a viitorului prim soţ.

Hillary o convinge că nu e util să-ţi decartezi soţul când calcă strâmb, dimpotrivă, e bine să-i fii "alături", să te serveşti de tendonul lui vulnerabil ca pavăză. Adică, "Mai scutiţi-mă! Am suferit destul"!

Atât că nu ţine.

Omu' recidivează. Re-re-recidivează.

Mai nou era hipnotizat de o brunetă bustoasă ("busty brunette") pe net, schimbând poze (cum schimbam noi pe vremuri duble filatelice), el în chiloţi, ea în sutien. Demascarea a avut loc deunăzi. Sfârşit de august, 2016.

De data asta e groasă rău. Tipul e-n pat, sextează cu gagica pe net, iar la un moment dat zice:

"Cineva mi s-a căţărat în pat".

"Chiar?", întreabă tipa. "Cred că ştii că ţi se vede weinerul stând lângă el, nu?"

E vorba de fiul de patru ani, apărând într-un selfie cu tati şi umflătura din tetra.

Weiner se sperie, cică n-ar fi ştiut că poza devenise publică. Dar lumea crede c-a vrut să fie prins. Se pare că unii mincinoşi vor să fie prinşi şi re-prinşi, pentru continue noi provocări.

"Iar s-a sculat cârnăciorul", a guiţat New York Post.

Asta i-a pus capac lui Huma. Nici Hillary se pare că n-a mai avut obiecţii, din moment ce Huma a anunţat că se separă de soţul Anthony. Ceea ce, în cultura americană, înseamnă primul pas spre divorţul oficial. Adică un pas pe care Hillary nu l-a făcut niciodată şi nu-l va face vreodată.

De ce e relevant acest fapt?

Pentru că îl reactivează pe Bill Mincinosul, forţat de Congres să admită adevărul Monicăi, care avea de partea ei adevărul petei de pe rochiţă. Miza era minciuna, nu adulterul. Dacă omul minte, nu e credibil. Dacă nu e credibil, e toxic. Adică cineva cu acces direct la butonul apocalipsei.

Mai mult, noul episod îl reîncarcă pe Trump, care empatizează cu Huma, dar e îngrijorat de soarta Americii, daca va cădea pe mâna lui Hillary. Donald asociază problemele matrimoniale ale Humei cu neglijenţa condamnabilă a lui Hillary pe vremea când era secretar de stat şi ştergea e-mailuri guvernamentale. "Mă îngrijorează faptul că Hillary i-a permis lui Weiner o astfel de proximitate faţă de informaţii ultra secrete. Cine ştie ce-a aflat şi cui i-a spus? Nu e decât un alt exemplu de judecată strâmbă din partea lui Hillary Clinton. E posibil ca ţara noastră şi siguranţa ei să fi fost grav compromise în acest fel".

Nu trece mult şi Donald Trump e făcut mincinos de către preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto. Cei doi se întâlniseră cu ocazia vizitei lui Trump în Mexic pentru a îndulci relaţiile compromise în urma declaraţiilor lui privitoare la pericolul mexican al imigranţilor, calificat ca similar cu cel declanşat de ISIS, şi la ZIDUL care va trebui să stopeze fluxul mexican ilegal. Amândoi au fost de acord că un astfel de zid e necesar, însă n-au discutat cine va achita nota de plată. Trump declarase anterior că mexicanii vor plăti. Însă acum preşedintele iese la rampă şi spune că i-a spus verde-n faţă lui Donald că Mexicul nu va plăti un cent!

Nici nu apucă democraţii să se bucure prea tare de minciuna republicană devoalată, că Julian Assange iese cu o declaraţie bombă. Înainte de 26 septembrie, data primei dezbateri prezidenţiale, Wikileaks va face publice tonele de e-mailuri prin care Comitetul Naţional Democratic şi Hillary Clinton au codoşit pentru a-l învinge pe Bernie Sanders, pe motiv de etnie şi alte motive socialiste. Assange crede că Hillary va fi astfel "de-nominalizată" şi înlocuită de Bernie, ba chiar arestată!

Dacă Donald şi Hillary ar fi împreună pe o corabie naufragiată, cine ar supravieţui?, e ultima butadă media.

America. America ar supravieţui, vine răspunsul optimist.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce pretenții sa avem de la politicienii noștri, dacă cei mai reprezentativi ai SUA se comporta in halul asta?!?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb