Tony Blair, criticat de finanţiştii europeni

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 decembrie 2005

Miniştrii de finanţe din Uniunea Europeană l-au criticat, ieri, pe premierul britanic, Tony Blair, pentru propunerea sa privind bugetul blocului european aferent perioadei 2007-2013. Propunerea prevede reducerea cheltuielilor totale cu 24 miliarde de euro şi diminuarea substanţială a ajutoarelor acordate celor mai noi şi mai săraci membri ai UE-25.

Potrivit propunerii lansate de autorităţile britanice, care asigură în prezent preşedinţia rotativă a UE, în bugetul comunitar pentru perioada 2007-2013, în valoare de 847 miliarde de euro, ajutoarele structurale acordate noilor state membre ar urma să fie reduse cu 14 miliarde de euro. În schimb, Marea Britanie va renunţa la opt miliarde de euro din rabatul său şi la două miliarde de euro din subvenţiile pe care le primeşte pentru agricultură.

Ministrul german de finanţe, Peer Steinbruck, a apreciat că aceas-tă propunere va face imposibilă realizarea unui acord pe marginea bugetului cu prilejul summit-ului european de săptămîna viitoare. Peer Steinbruck consideră că noile state membre ale UE, majoritatea foste ţări comuniste, cu un Produs Intern Brut mult mai mic decît vechile state membre UE, nu vor accepta actualele propuneri ale Marii Britanii, astfel că există puţine şanse ca Londra să ajungă la un acord pe tema bugetului pînă la sfîrşitul anului, cînd Austria va prelua preşedinţia UE pentru următoarele şase luni.

La rîndul său, ministrul austriac al finanţelor, Karl-Heinz Grasser, a cerut Marii Britanii să-şi reducă şi mai mult rabatul de care beneficiază şi să contribuie mai mult la bugetul comunitar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb