Tony Blair susţine că britanicii pro-UE ar trebui să se "ridice" împotriva Brexit

Adi Iacob
Internaţional / 17 februarie 2017

Tony Blair (Sursa foto: captură Youtube)

Tony Blair (Sursa foto: captură Youtube)

Fostul premier britanic Tony Blair a afirmat ca are "misiunea" de a convinge britanicii să se "ridice" şi se răzgândească în privinţa Brexit, subliniind că britanicii au votat la referendum pentru ieşirea din UE "fără a cunoaşte termenii adevăraţi" ai acestui demers, transmite BBC News.

Tony Blair a declarat că vrea să obţină susţinere pentru a "găsi un mod de a ieşi" din situaţia actuală, ce reprezintă o "săritură în gol".

Fostul premier a spus: "Provocarea noastră este să expunem, fără încetare, care este acest preţ. Să arătăm cum această decizie este bazată pe cunoştinţe imperfecte".

Blair, care a făcut campanie pentru a rămâne în UE, a spus că, deşi acceptă verdictul referendumului din iunie, el ar recomanda reanalizarea Brexit atunci când va exista "o idee clară încotro mergem".

El a atras atenţia că dezbaterea este bazată pe imigraţie, pe care o acceptă ca "o chestiune substanţială".

Tony Blair a declarat: "Cu toate acestea, am trecut, în câteva luni, de la o dezbatere privind tipul de Brexit, implicând o analiză echilibrată a tuturor posibilităţilor, la prioritatea unui singur aspect - controlul imigraţiei din UE - fără o discuţie reală privind de ce şi când nu afectează Brexit imigraţia care îi preocupă cel mai mult pe oameni".

Discursul fostului şef al Guvernului a fost un apel destul de explicit către cei care au pledat pentru rămânerea în UE că nu este momentul să se retragă, ci, din contră, trebuie să apere valorile în care cred, relatează BBC.

Blair a fost criticat în trecut pentru decizia Guvernului său de a le permite cetăţenilor din Polonia, Ungaria şi Cehia să lucreze în Marea Britanie liber, deşi majoritatea statelor UE au impus restricţii temporare pentru a încetini rata imigraţiei.

Fostul ministru de cabinet Iain Duncan Smith, care a militat pentru ieşirea din UE a descris declaraţiile lui Blair drept arogante şi nedemocratice. El consideră că discursul arată că elita politică nu ştie ce vrea poporul britanic.

Premierul Theresa May vrea să declanşeze negocierile oficiale pentru ieşirea din UE până la sfârşitul lunii martie, măsura fiind sprijinită de membrii Camerei Comunelor.

Potrivit Wikipedia, Blair a devenit pentru prima dată Prim Ministru al Marii Britanii la 2 mai 1997. În timpul mandatului de Prim Ministru, Blair îndeplinea şi funcţiile de First Lord of the Treasury, Minister for the Civil Service, lider al Partidului Labourist, şi parlamentar de Sedgefield din nord-estul Angliei. Cu victorii la alegerile din 1997, 2001 şi 2005, Blair a fost Primul Ministru Laburist cu cel mai lung mandat, fiind singurul conducător al acestui partid care a reuşit trei victorii consecutive la alegerile generale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb