Top 7 credite pentru studenţi în România

G.U.
Bănci-Asigurări / 12 decembrie 2020

Top 7 credite pentru studenţi în România

Băncile din ţara noastră vin cu soluţii pentru studenţi, oferind produse celor care nu dispun de reurse materiale suficiente.

Printre aceste oferte se numără următoarele:

Banca Transilvania - Credit pentru studii

Banca Transilvania oferă credite pentru învăţământul de stat sau privat, românesc sau din alte ţări, într-o instituţie de învăţământ preuniversitară, universitară sau postuniversitară. Destinaţia creditului este reprezentată de taxele de şcolarizare, cheltuielile legate de efectuarea studiilor, altele decât taxele de şcolarizare.

Beneficiarii creditului sunt persoanele înscrise în sistemul de învăţământ de stat sau privat, cei la învăţământ de zi sau cu fecvenţă redusă, la buget sau la taxă. De asemenea, pot beneficia şi persoanele înscrise în sistemul de învăţământ românesc sau din alte ţări.

Titularul creditului poate fi beneficiarul dacă realizează venituri sau parinţii, ori tutorele legal.

Creditul poate fi de 20.000 de euro pentru creditele garantate cu ipotecă mobiliară sau 150.000 de euro pentru cele cu garanţie ipotecă imobiliară. Perioada maximă stabilită pentru împrumut poate fi de 10 ani pentru creditele garantate cu ipotecă mobiliară sau 20 de ani pentru cele garantate cu ipotecă imobiliară, conform datelor publicate de Banca Transilvania.

Dobânda creditului pentru studenţi este de 10,5%, comisionul de analiză al dosarului este de 100 lei, iar comisionul anual de gestiune - de 150 de lei, potrivit datelor băncii.

Pentru creditul de studii cu ipotecă mobiliară în lei, în valoare de 40.000 lei, acordat pe o perioadă de 120 luni/rate, rata lunară este de 493,17 lei, Dobânda Anuală Efectivă (DAE) - de 8,80%, iar suma totală plătită de client este 59.345,92 lei. La creditul pentru studii cu ipotecă mobiliară în euro, în valoare de 10.000 euro, acordat pe o perioadă de 120 luni/rate, rata lunară este 125,58 euro, Dobânda Anuală Efectivă (DAE) este 9,26%, iar suma totală plătită de client este de 15.108,57 euro.

CEC BANK - Împrumuturi cu dobândă zero

CEC Bank oferă prin programul guvernamental "Investeşte în tine'' împrumuturi cu dobândă şi costuri zero persoanelor fizice pentru studii. Persoanele care desfăşoară studii şi au vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani pot accesa un credit de până la 40.000 de lei, plus 20.000 de lei dacă sunt angajaţi sau se angajează pe perioada derulării creditului.

Finanţarea se acordă sub forma unui credit de studii, cu trageri multiple.

Creditele vor fi acordate pe o perioadă de 10 ani, cu o perioadă de graţie de maximum 5 ani, pentru următoarele cheltuieli eligibile:

plata cărţilor, rechizitelor, cursurilor, suporturilor materialelor de curs;

plata cursurilor de specializare şi de pregătire profesională;

taxe de studii aprofundate pentru master, doctorat;

plata chiriei sau a locurilor de cazare în căminele studenţeşti;

achiziţionarea de calculatoare, laptopuri, softuri de specialitate;

taxa de participare la manifestări ştiinţifice şi concursuri;

Dobânda este de 4,36%, suportată de la bugetul de stat, prin bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, comisionul de analiză este de 0,1%, fiind aplicat la valoarea finanţării aprobate. Banca nu percepe comision de rambursare anticipată a creditului, arată datele publicate de CEC Bank.

BRD - Creditul 10

BRD oferă Creditul 10 studenţilor înscrişi la studii universitare sau de masterat, doctorat sau studii aprofundate la o universitate din România (acreditată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării), sau studenţilor înscrişi la o universitate din strainătate.

Creditul finanţează până la 100% cheltuielile studenţeşti, precum: cărţile, chiria, calculatorul, imprimanta etc.

Banca poate oferi până la 3.000 de euro (echivalent în lei), fără garanţii, pe o perioadă maximă de 10 ani, cu o dobândă fixă şi avantajoasă pe întreaga perioadă de creditare.

De asemenea, în cazul Creditului 10, singura garanţie este ipoteca mobiliară asupra conturilor personale deschise la BRD.

Din punct de vedere al costurilor, dobânda anuală efectivă (DAE) este de 39,16% pe an, iar rata se ridică la 87 de lei pe lună. Costul total al creditului se va ridica la 1.123 de lei, conform datelor publicate de BRD.

Libra Bank - Creditul Studenţi la Medicină

Libra Bank oferă credite studenţilor din anii V şi VI ai facultăţilor de medicină umană, care au nevoie de bani pentru plata taxei de studiu şi a cheltuielilor studenţeşti.

Creditul este de până la 24.000 de lei, iar acesta se poate obţine fără venituri. Perioada de creditare este de maximum 5 ani, iar creditul este rambursat în momentul în care persoana devine medic.

Perioada de graţie este de doi ani pentru studenţii din anul V şi de un an pentru cei din anul VI.

Din punct de vedere al costurilor pentru creditul de student din anul VI, dobânda anuală efectivă (DAE) este de 18,16% pe an, iar rata se ridică 693 lei pe lună. Costul total al creditului se va ridica la 34.940 de lei. Pentru creditul studenţilor din anul V, dobânda anuală efectivă (DAE) este de 18,39% pe an, rata se ridică la 642 de lei pe lună, iar costul total al creditului - 29.226 lei, potrivit datelor publicate de către bancă.

Top 7 credite pentru studenţi în România

Banca Transilvania - Creditul Work&Travel

Banca Transilvania le oferă studenţilor până la 3.500 de euro pentru programul Work&Travel. Banca finanţează taxa de înscriere în program şi alte costuri precum: taxa SEVIS şi taxa Consulară, costul biletului de avion. De asemenea, banca finanţează şi cheltuielile de buzunar şi anume 15% din valoarea creditului.

Pentru a obţine această finanţare este necesară înscrierea într-un program educaţional de stat sau privat, la zi sau distanţă, la buget sau taxă şi dovada de acceptare în programul Work&Travel.

De asemenea, în primele 6 luni din momentul în care creditul este acordat, studenţii sunt scutiţi de plata ratei şi a dobânzii aferente.

În cazul în care veniturile sunt primite într-un cont al băncii, pentru un credit Work&Travel în valoare de 10.000 de lei, contractat pe o perioadă de 2 ani, dobânda este fixă pe toată perioada de creditare - 9% pe an, iar plata ratei se ridică la 456,85 lei pe lună. În acest caz, dobânda anuală efectivă (DAE) va fi de 13,36%. Costul total al creditului este de 11.330,04 lei.

Banca Comercială Română - Pachetul Campus BCR

Banca Comercială Română oferă studenţilor Pachetul Campus, care oferă un cont curent în lei şi card de debit ataşat.

Conform datelor BCR, din punct de vedere al costurilor, cardul oferă comision zero de administrare, zero comision de deschidere cont şi zero comision de retragere a soldului la bancomatele BCR.

Raiffeisen Bank - Studentocard

Raiffeisen Bank le oferă studenţilor Studentocard-ul. Acesta reprezintă un card de debit dedicat exclusiv studenţilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani. Pentru acest card, costul de achiziţie este zero, la fel taxa lunară de administrare şi comisionul de retragere a banilor de la bancomatele oricărei bănci din România, arată datele Raiffeisen Bank.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Wow, cata darnicie,cat se jertfesc bancile pentru propasirea tarii!.

    E timpu ca Europa neomarxista sa aloce granturi pentru viitoarea generatie de sclavi, adica sume nerambursabile. Asta pentru "un viitor mai bun" asa cum trambiteaza peste tot cu pumnisorul ridicat catre cer.

    Din zecile alea de miliarde de la UE.. nu se regasesc cateva miloane de euro si pentru tineri? 

    Joaca creditelor pentru studenti este o capuseala!

    Cine nu intelege fenomenul sa arunce o privire in UK, USA, Australia! 

    Creditele pt studii sunt paguboase pentru 75% din studenti; unde concurenta viitoare in piata muncii nu o sa ii includa pe toti! 

    Iar cei cu credite si fara joburile visate vor fi condamnati pe alte posturi si salarii unde povara ratelor la credit si povara ratelor viitoare la o posibila casa ii vaor tine sclavii sistemului financiar! 

    Nu trebuie facultati sa faci bani aca cum trebuie facultati sa faci bani! 

    Da am zis bine! 

    Trebuie o atentie sporita cand vorbim de avantarea in datorii ce au rol de ancore financiare potentiale in viitor! 

    Aceste credite acordate usor pe rate mici si sume mari nu fac decat sa ridice valoarea artificiala a etc studii inutile in piata. 

    Cine nu crede sa studieze la altii ce facultati tampite pot exista (diplome ce sunt bani dati de pomana). 

    In era informatiei poti sa inveti aproape orice cu costuri foarte mici, iar experienta poti sa o dobandesti prin munca gratis pentru a oferi valoare in tim ce primesti valoare potentiala. 

    Ps: semnat cel cu comenturi “cretine”. 

    Bancile nu vin cu solutii!

    Bancile ridica inutil valoarea studiilor prin aceste credite! 

    Somajul real in piata nu scade niciodata (istoric vorbind) atat de repede! - cum se prcizeaza in acest articol

    Unele argumente se contrazic cu istoria ciclica a somajului in urcare si cadere care este egala cu istoria ciclica a ciclurilor de afacere in piete!  

    Somajul are mereu cel putin 2-4 ani de ascendent; si poate avea inca 1-3 ani de stagflatie in ascendent (sau chiar 3-9 ani cazul romaniei 91-98); in functie de repozitionare in piata a altor fireme ce vor absorbi si vor reeduca muncitorii din trecu prin diferite politici guvernamentale de sustinere a lantului de afaceri!  

    Pe urmatorii 1-4 ani somajul se va duce in tavan in mai multe parti ale globului!  

    ..  

    "Banca Centrală a Franţei estimează că impactul vaccinului se va resimţi abia la finele lui 2021"  

    Deci intram in iarna economica!  

    PS: pibul mai are de cazut o tura in cap in pai multe state / economii pana sa inceapa sa isi revina / stagneze.  

    Semnat cel cu comenturi "cretine".  

    Somajul real in piata nu scade niciodata (istoric vorbind) atat de repede! - cum se prcizeaza in acest articol

    Unele argumente se contrazic cu istoria ciclica a somajului in urcare si cadere care este egala cu istoria ciclica a ciclurilor de afacere in piete!  

    Somajul are mereu cel putin 2-4 ani de ascendent; si poate avea inca 1-3 ani de stagflatie in ascendent (sau chiar 3-9 ani cazul romaniei 91-98); in functie de repozitionare in piata a altor fireme ce vor absorbi si vor reeduca muncitorii din trecu prin diferite politici guvernamentale de sustinere a lantului de afaceri!  

    Pe urmatorii 1-4 ani somajul se va duce in tavan in mai multe parti ale globului!  

    ..  

    "Banca Centrală a Franţei estimează că impactul vaccinului se va resimţi abia la finele lui 2021"  

    Deci intram in iarna economica!  

    PS: pibul mai are de cazut o tura in cap in pai multe state / economii pana sa inceapa sa isi revina / stagneze.  

    Semnat cel cu comenturi "cretine".  

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb