Toshiba a prezentat planuri de a se diviza în trei companii

S.B.
Companii / 13 noiembrie 2021

Toshiba a prezentat planuri de a se diviza în trei companii

Toshiba a prezentat vineri planurile de a se diviza în trei companii, în încercarea de a-i linişti pe acţionarii activişti care solicită o reorganizare radicală a conglomeratului japonez după ani de scandaluri, informează news.ro.

O mişcare rară într-o ţară dominată de conglomerate, divizarea Toshiba are loc în aceeaşi săptămână în care conglomeratul industrial americană General Electric a anunţat la rândul său că se va separa în trei companii, în timp ce Johnson & Johnson a anunţat vineri că se va diviza în două companii.

Fondată în 1875, Toshiba intenţionează să îşi plaseze diviziile de energie şi infrastructură într-o singură companie, în timp ce unităţile sale de hardware şi afacerile cu semiconductori vor forma coloana vertebrală a alteia. O a treia companie va administra participaţia Toshiba în compania de cipuri de memorie flash Kioxia Holdings şi alte active.

Planul, născut dintr-o revizuire strategică de cinci luni întreprinsă după un scandal de guvernanţă corporativă extrem de dăunător, este conceput parţial pentru a încuraja acţionarii activişti să-şi vândă participaţiile, au spus surse cu cunoştinţe în acest domeniu.

O divizare, totuşi, vine în contradicţie cu apelurile investitorilor activişti pentru ca Toshiba să devină o companie privată, iar unii acţionari importanţi au spus că planul ar putea avea dificultăţi să treacă printr-o adunare generală extraordinară care va avea loc până în martie.

Reorganizarea a fost anunţată după ce pieţele din Japonia s-au închis, dar acţiunile companiei cotate la Frankfurt au scăzut cu 4% la deschiderea de vineri, evidenţiind dezamăgirea investitorilor. Ulterior, acţiunile şi-au revenit uşor în volum foarte scăzut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb