"Toshiba" îşi vinde o uzină din Polonia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 octombrie 2013

"Toshiba" înregistrează de doi ani pierderi din producţia de televizoare, pe fondul scăderii cererii în Europa şi Japonia.

"Toshiba" înregistrează de doi ani pierderi din producţia de televizoare, pe fondul scăderii cererii în Europa şi Japonia.

Compania japoneză "Toshiba" Corp. a decis să-şi vândă uzina de asamblare a televizoarelor LCD din Polonia către "Compal Electronics" Inc. din Taiwan, conform planului de restructurare a activităţilor sale din domeniul audio-video. Tranzacţia ar urma să se încheie în trimestrul al patrulea din acest an.

"Toshiba" şi "Compal" erau deja parteneri înainte să ajungă la un acord pentru vânzarea uzinei de la Kobierzyce (sud-vestul Poloniei).

Grupul "Toshiba" a încetat să mai producă televizoare în Japonia în martie 2012, iar în prezent mai are doar trei uzine la nivel mondial care desfăşoară această activitate: în Polonia, Indonezia şi China. Luna trecută, grupul japonez a informat că una dintre aceste uzine va fi păstrată, iar celelalte două vor fi închise. Ieri, "Toshiba" a anunţat că uzina din Polonia, unde lucrează 700 de persoane, va fi vândută către "Compal Electronics". Fabrica va continua să producă televizoare LCD marca Toshiba pentru piaţa europeană.

Soarta uzinelor din Indonezia şi China nu a fost încă anunţată, însă potrivit presei nipone, cel mai probabil fabrica din Indonezia va rămâne în proprietatea "Toshiba".

Prin transferul producţiei de televizoare către subcontractanţi, grupul speră să-şi crească competitivitatea în domeniu. Obiectivul "Toshiba" este să-şi majoreze de la 40% la 70% ponderea producţiei de televizoare care va fi acordată subcontractanţilor săi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb