"Total" cîştigă din rafinare şi petrochimie

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 mai 2005

Grupul petrolier francez "Total" SA, al treilea din Europa, raportează o creştere de 53% a profitului obţinut în primul trimestru din 2005, faţă de intervalul similar din 2004, în baza cîştigurilor mari din activităţile de rafinare. Totodată, rezultatele "Total" depăşesc cifrele publicate de rivalii săi datorită redresării industriei petrochimice.

Cîştigul net al companiei a totalizat 3,21 miliarde de euro (4,16 miliarde de dolari) în primele trei luni din acest an, comparativ cu cel de 2,09 miliarde de euro realizat în primul trimestru din 2004. Compania a beneficiat de pe urma creşterii cu 55% a preţurilor la petrol în perioada de raportare, dar şi a dublării profitului diviziilor ce produc chimicale (555 milioane de euro faţă de 200 milioane anul trecut). Amintim că BP Marea Britanie şi grupul anglo-olandez "Royal Dutch/Shell", cele mai mari companii petroliere din Europa, au anunţat creşteri sub 30% ale cîştigurilor aferente primului trimestru din acest an. Vînzările companiei au sporit cu 18%, la 31,7 miliarde de euro. Profitul operaţional al diviziilor de explorare şi producţie a crescut cu 42%, la 4,01 miliarde de euro. Cîştigurile din activităţile de rafinare şi marketing s-au majorat cu 61%, la 891 milioane de euro.

Rafinăriile "Total" au procesat o cantitate record de ţiţei în primele trei luni din 2005 - 2,6 milioane de barili/zi, cu 5% mai mult decît în perioada similară din 2004. În schimb, producţia "Total" a scăzut cu 3%, la 2,56 milioane de barili echivalent ţiţei pe zi. Circa 27% din producţia societăţii este realizată în exterior (Indonezia, Angola etc.).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb