Toyota investeşte în proiecte startup pentru inteligenţă artificială

S.B.
Companii / 8 martie 2021

Toyota investeşte în proiecte startup pentru inteligenţă artificială

Primul fond de capital de risc al Toyota Motor Corp investeşte în start-up-uri care ajută producătorul auto japonez să îmbunătăţească procesele de zi cu zi, aducând o gestionare mai precisă a lanţului de aprovizionare şi robotică la nivelul fabricii, a spus un executiv al fondului, potrivit Reuters.

Fondul Toyota AI Ventures din Silicon Valley, cu 200 de milioane de dolari în gestiune, a investit până acum în 36 de start-up-uri în stadiu incipient, printre care şi firma de software auto Nauto, compania de analiză video din fabrică Drishti şi firma de mobilitate aeriană Joby Aviation.

Toyota şi multe alte companii de automobile, cum ar fi Volkswagen AG, investesc în startup-uri pentru a contribui la cercetarea şi dezvoltarea în inteligenţă artificială, pe măsură ce interesul investitorilor se deplasează către maşinile care se conduc singure.

"De exemplu, Toyota, care are zeci de fabrici în întreaga lume, vrea să poată împărtăşi rapid lecţiile învăţate la o uzină către alte uzine din lume, astfel încât eficienţa să fie maximizată" a declarat Jim Adler, directorul fondator al fondului. "Dacă te uiţi la cloud computing, de exemplu, la robotica de tip cloud şi la sistemul de fleet learning, atunci când un robot învaţă ceva, restul roboţilor învaţă automat acel lucru", a mai spus acesta.

Adler, fost inginer de rachete la Lockheed Martin şi antreprenor, a spus că, în timp ce fondul şi producătorul auto lucrează în strânsă legătură, fondul re un grad de independenţă faţă de Toyota, deoarece analizarea şi procesarea tuturor oportunităţilor de investiţii de către conducerea producătorului de autovehicule ar fi un proces prea anevoios.

"Fiind între lumea exterioară şi lumea interioară a Toyota, suntem acest tip de membrană semipermeabilă care aduce influenţă externă în companie.", a declarat Jim Adler.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb