Trader, arestat pentru fraudă în tranzacţii cu acţiuni Apple

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 decembrie 2012

Trader, arestat pentru fraudă în tranzacţii cu acţiuni Apple

Un fost broker al companiei Rochdale Securities a fost arestat de agenţi FBI în SUA şi acuzat de fraudă pentru că a încercat să profite personal de pe urma unor achiziţii de acţiuni Apple în valoare de peste 1 miliard de dolari, cumpărate din banii companiei.

David Miller, 40 de ani, s-a predat FBI în Bridgeport, Connecticut, şi a fost acuzat de fraudă în legătură cu tranzacţii care au avut loc la 25 octombrie, ziua în care Apple a raportat rezultate financiare, scrie Financial Times, potrivit Mediafax

Potrivit acuzaţiilor, Miller a încercat să obţină profit personal de pe urma unor tranzacţii care au lăsat compania de brokeraj cu peste 1,6 milioane de acţiuni Apple. În încercarea de a se proteja împotriva declinului cotaţiei Apple, Miller s-ar fi angajat într-o strategie de hedging înşelând un alt broker.

"Acest acuzat a orchestrat achiziţia neautorizată de acţiuni Apple în valoare de circa 1 miliard de dolari în cadrul unei scheme de îmbogăţire rapidă care a dat greş, cauzând pierderi importante companiei unde lucra", a afirmat procurorul districtului Connecticut, David Fein.

Rochdale a înregistrat pierderi de 5 milioane de dolari după ce a lichidat rapid poziţiile în acţiuni Apple. Pierderea a lăsat compania cu un deficit de capital pe care trebuie să-l acopere.

Miller ar fi prezentat întreaga tranzacţie drept o comandă a unui client. Acţiunile în valoare de 1 miliard de dolari au fost acumulate pe parcursul zilei de 25 octombrie.

"Planul a fost gândit să genereze profit prin vânzarea acţiunilor Apple după ce compania ar fi anunţat rezultatele mai târziu în ziua respectivă. Dar după anunţul rezultatelor, preţul acţiunilor a scăzut", se arată în plângerea împotriva lui Miller.

Traderul a afirmat ulterior că a cumpărat din greşeală 1,625 milioane de acţiuni Apple faţă de 1.625 acţiuni cât ar fi vrut de fapt clientul.

Pentru strategia de hedging, Miller a cerut unei alte companii de brokeraj, unde a afirmat că-şi părăseşte actualul loc de muncă, să vândă în numele său 500.000 de acţiuni Apple. Traderul a închis această poziţie în ziua următoare în profit, ca urmare a declinului acţiunilor.

Dacă va fi găsit vinovat, Miller riscă 20 de ani de închisoare. Fostul trader a fost eliberat pentru o cauţiune de 300.000 de dolari de un judecător federal din Connecticut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb