TradeVille: Creşteri de două cifre pentru veniturile UnitedHealth Group

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 octombrie 2023

TradeVille: Creşteri de două cifre pentru veniturile UnitedHealth Group

UnitedHealth Group Inc., cea mai mare companie din sectorul sănătăţii din SUA, a înregistrat rezultate peste estimările analiştilor în trimestrul al treilea din 2023, atât în ceea ce priveşte veniturile operaţionale (+14,2% faţă de aceeaşi perioadă din 2022), cât şi profitul net (+10,3%). Astfel, în baza rezultatelor obţinute, compania şi-a majorat prognoza privind profitul net anual/acţiune, situând indicatorul în intervalul 23,60-23,75 dolari, potrivit unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al TradeVille.

Compania UnitedHealth Group a fost înfiinţată în 1977 şi are sediul central în Minnetonka, Minnesota. În baza rezultatelor financiare din 2022, UnitedHealth a fost cea mai mare companie care activează în domeniul sănătăţii (după venituri) şi a 11-a cea mai mare la nivel mondial, precum şi cel mai mare asigurător de pe acest segment (în funcţie de primele nete).

Compania îşi desfăşoară activitatea prin intermediul a patru segmente de business:

- UnitedHealthcare - oferă servicii de asigurări medicale şi planuri de sănătate pentru clienţi individuali, corporate şi guvernamentali;

- Optum Health - oferă un spectru larg de servicii medicale, adresându-se atât clienţilor individuali, cât şi corporaţiilor şi administraţiilor publice;

- Optum Insight - oferă produse software şi consultanţă pentru companiile din industria medicală;

- Optum Rx - oferă produse şi servicii farmaceutice.

În ultimele 12 luni, conform WSJ, persoanele cu funcţii de conducere din cadrul companiei au tranzacţionat 389.617 acţiuni UnitedHealth, 61% dintre acestea fiind vândute, în timp ce restul au fost acţiuni achiziţionate. În acest sens, în ultimele trei luni, 121.782 de acţiuni au fost tranzacţionate de persoane din cadrul companiei, 99% dintre acestea fiind vândute.

La fel ca în cazul celorlate corporaţii americane, fondurile de investiţii deţin cea mai mare parte a capitalului social. La 31.03.2023, The Vanguard Group deţinea 8,61% din capitalul social al companiei, fiind urmat de Blackrock Fund Advisors, cu 4,86%, şi de Fidelity Management & Research, cu 4,38% din drepturile de vot.

Cât cheltuieşte SUA pentru sănătate?

Statele Unite au unul dintre cele mai ridicate costuri ale asistenţei medicale din lume. În acest sens, în 2021, cheltuielile cu asistenţa medicală din SUA au ajuns la 4.300 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă în medie aproximativ 12.900 de dolari pe persoană. Prin comparaţie, costul mediu al asistenţei medicale pe persoană în alte ţări occidentale dezvoltate este doar la jumătate. În timp ce pandemia de COVID-19 a accentuat tendinţa de creştere a costurilor serviciilor medicale, aceste cheltuieli şi-au început creşterea cu mult înainte de izbucnirea sa. Raportat la dimensiunea economiei, costurile cu asistenţa medicală au crescut în ultimele decenii, în SUA, de la 5% din PIB în 1960, la 18% în 2021.

TradeVille: Creşteri de două cifre pentru veniturile UnitedHealth Group

În ultimii 20 de ani, Indicele preţurilor de consum (IPC) din SUA a a avut o creştere medie de 2,5%, în timp ce costurile asociate asistenţei medicale au crescut, în medie, cu 3,2% pe an.

O populaţie în curs de îmbătrânire

Ponderea populaţiei americane în vârstă de 65 de ani şi peste a crescut semnificativ în ultimii ani, de la 13% în 2010, la 16% în 2021. Mai mult, se preconizează că acest număr va continua să crească - ajungând la 20% până în 2030. Deoarece acest segment cheltuieşte mai mult pe asistenţă medicală decât orice alt grup de vârstă, se aşteaptă ca creşterea numărului de americani în vârstă să urce costurile totale ale asistenţei medicale, în timp. În plus, pe măsură ce persoanele vor împlini 65 de ani, vor deveni eligibile pentru includerea în programul Medicare, urmând ca numărul de persoane înscrise în acest program - 65 de milioane în 2022 - să crească substanţial. În acest sens, Biroul din cadrul Congresului american care se ocupă cu bugetele preconizează că aceste costuri aproape se vor dubla în următorii 30 de ani în raport cu dimensiunea economiei - crescând de la 3,1% din PIB în 2023, la 5,5% până în 2053.

Costuri sub aşteptări pentru divizia de asigurări de sănătate din cadrul UnitedHealth

În al treilea trimestru din 2023, grupul UnitedHealth a obţinut venituri operaţionale în valoare de 92,4 miliarde de dolari (+14% în ritm anual), depăşind estimările analiştilor cu 950 de milioane de dolari. În acest sens, compania a înregistrat creşteri de două cifre atât pe divizia de servicii medicale (Optum), cât şi pe cea de asigurări medicale (UnitedHealthcare). Astfel, creşterea numărului de asigurări acordate a generat o majorare a veniturilor cu 13% pentru divizia Healthcare, ajungând la aproximativ 70 de miliarde de dolari, în timp ce divizia de servicii medicale a ajuns la 56,7 miliarde de dolari (+22% în ritm anual). De menţionat că, în vederea consolidării rezultatelor, din veniturile operaţionale ale grupului au fost eliminate 34,3 miliarde de dolari, deoarece reprezentau tranzacţii cu părţi afiliate.

În ceea ce priveşte costurile, procentul cheltuielilor cu daunele asiguraţilor comparat cu cel al primelor colectate s-a situat la 82,3% (faţă de 83,2% în trimestrul al doilea din 2023), analiştii aşteptându-se la un procent de 82,82%. Astfel, UnitedHealth a raportat cel mai bun trimestru al său din anul curent, înlăturând temerile privind cererea în scădere pentru intervenţiile chirgicale uşoare sau costurile prea mari.

Profitul net al perioadei s-a situat la 5,8 miliarde de dolari, în creştere de la 5,2 miliarde de dolari în intervalul similar al anului trecut, rezultând într-un profit net/acţiune ajustat de 6,56 dolari, care a depăşit estimările analiştilor cu 0,21 dolari/acţiune. În baza rezultatelor obţinute, compania şi-a majorat prognoza privind profitul net anual/acţiune, situând indicatorul în intervalul 23,60-23,75 dolari, în creştere de la 23,45 -23,75 dolari.

Oportunităţi şi riscuri ale investiţiei în UnitedHealth Group

Oportunităţi

- UnitedHealth Group are un model de afaceri diversificat, riscul fiind dispersat.

- Compania este lider de piaţă, având o profitabilitate peste cea a sectorului din care face parte (marja netă medie a UNH în ultimii cinci ani este de 6%). De asemenea, UnitedHealth a generat profituri peste estimările analiştilor în fiecare trimestru din ultimii patru ani şi jumătate.

- Industria medicală este una dintre cele mai importante industrii ale SUA, cheltuielile pentru sănătate înregistrând o creştere cu 2,7% în 2021, ajungând la 4,3 miliarde de dolari, echivalentul a 12.914 dolari/individ.

- Asistenţa medicală din SUA este una dintre cele mai scumpe din lume, un clasament realizat de Commonwealth Fund în 2019 situa SUA pe primul loc, cu o pondere de 18,3% din PIB, urmată de Germania (11,7%) şi Elveţia (11,3%).

- Acţiunea companiei este considerată a fi una defensivă, deoarece, indiferent de contextul economic, vânzările vor fi afectate semnificativ, cetăţenii americani fiind nevoiţi să apeleze la servicii medicale private.

Riscuri

- De la începutul anului, preţul acţiunilor companiei a crescut cu doar 4% (după ce a închis şedinţa de tranzacţionare de vineri cu +2,6%), având o performanţă inferioară principalului indice american, S&P 500 (+13,2%). Cu toate acestea, evoluţia o depăşeşte pe cea a Vanguard Health Care Index ETF (unul dintre cele mai mari ETF-uri cu expunere pe sectorul medical), care înregistrează un randament de 4,5% de la începutul anului.

- Compania a ajuns într-o fază de maturitate a afacerii, ceea ce ar putea semnifica reducerea ratelor de creştere de la an la an. Astfel, la capitolul creştere (growth grade), acţiunea este notată doar cu "C+* de către SeekingAlpha.

- Randamentul dividendelor acordate de UnitedHealth este unul redus, de 1,43%, uşor sub media sectorului din care face parte (1,51%).

Nota: * scara de măsurare este între "A+", care semnifică cel mai înalt calificativ, şi "D-".TradeVille: Creşteri de două cifre pentru veniturile UnitedHealth Group

Sursele menţionate de TradeVille în acest raport sunt: rapoarte companie, Securities and Exchange Comission (SEC), WSJ, American Medical Association, Peter G. Peterson Foundation, Forbes, Reuters, SeekingAlpha, Insider Intelligence, Nasdaq.com.

-------------------------------------

Investiţia în instrumente financiare presupune riscuri specifice; performanţele anterioare nu sunt un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. Costurile de achiziţie şi fluctuaţiile valutei pot influenţa randamentul investiţiei. Cotaţiile afişate sunt cele de la sfârşitul zilei precedente de tranzacţionare.Lista potentialelor conflicte de interese, research-uri din ultimele 12 luni. Nu există instrument financiar fără risc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb