ZIARUL BURSA

18 octombrie 2023
Ediţia din 18.09.2024
Aurel Cazacu, analist militar şi Nicu Fălcoi, vicepreşedintele Adunării Parlamentare a NATO

Analiştii: Este puţin probabil să avem atentate în România, dar trebuie să fim pregătiţi pentru orice

Emilia OlescuPolitică / 18 octombrie 2023

Aurel Cazacu: "Toate aceste acţiuni teroriste sunt comandate de Rusia" Nicu Fălcoi: "Mi-e teamă că astfel de atentate vor mai avea loc, la nivel european" 

Este puţin probabil ca în România să aibă loc atentate de genul celui din Bruxelles, consideră analiştii din domeniu, care afirmă că nici în trecut nu am fost ţinte principale ale unor astfel de evenimente.

Zăngănit de arme şi ameninţări de război

Cornel CodiţăEditorial / 18 octombrie 2023

Cornel Codiţă

Dacă lumea este imaginea lui Dumnezeu pe Pămînt, şi nu poate fi altfel de vreme ce oamenii au fost creaţi după chipul şi asemănarea Lui, de vreme ce l-a coborît pe Fiul Său aici, ca să ne poată înălţa pe noi la El, întru veşnicie, prin Sacrificiul de pe Cruce, iar toate celelalte lucruri şi fiinţe le-a făcut după propriul plan, încredinţat că este bine cum şi ce a zidit, atunci întrebarea inevitabilă este cea a lui Petru: Domine, Quo vadis?

Sursa foto: facebook / Siegfried Mureşan

CORESPONDENŢĂ DE LA STRASBOURG 190 miliarde euro - o sumă prea mică pentru nevoile UE de anul viitor

George MarinescuMacroeconomie / 18 octombrie 2023

Actualizare - Siegfried Mureşan: "Le mulţumesc tuturor grupurilor politice din Parlamentul European pentru votul acordat"

---

Actualizare - Roberta Metsola, preşedintele Parlamentului European: "Prin votul de astăzi pe bugetul UE, Parlamentul şi-a stabilit priorităţile pentru anul 2024"

---

Actualizare - Siegfried Mureşan a anunţat că Plenul Parlamentului European a votat raportul său privind Bugetul Uniunii Europene pentru 2024. Rezultatul votului: 424 de voturi "pentru", 101 "împotrivă" şi 102 abţineri", a scris Mureşan, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

---

Actualizare - Raportul întocmit de deputatul european Siegfried Mureşan a fost adoptat de Parlamentul European cu 424 de voturi pentru din cele 627 de voturi exprimate.

---

Siegfried Mureşan: "În propunerea înaintată de Comisie, patru capitole bugetare din cele şapte nu au niciun euro rezervă" Fondul de rezervă bugetară al UE pe anul 2024 este de 800 milioane euro Siegfried Mureşan: "Am decis ca din Fondul de rezervă să alocăm 598 milioane euro pentru suplimentarea finanţărilor în cinci direcţii: cercetare-inovare, transport, programul Erasmus, tineri fermieri şi Parchetul European"

Adina Vălean a spus: "Sectorul transporturi din Europa este sub un mare stres, pentru că s-au acumulat efectele unor crize succesive, pentru că sunt noi provocări. Efectele acestui stres sub care se află sectorul de transporturi se pot vedea în economia Uniunii Europene. Printre provocările cu care se confruntă acest sector se numără, în primul rând, forţa de muncă. În tot sectorul transporturilor există un deficit de forţă de muncă de aproximativ 30%".

Adina Vălean: "Sectorul transporturi, confruntat cu presiunea unui deficit de 30% al forţei de muncă"

George MarinescuMacroeconomie / 18 octombrie 2023

Sectorul transporturilor rutiere, feroviare şi maritime se confruntă cu un deficit de 30% în privinţa forţei de muncă, deficit ce pune o mare presiune asupra desfăşurării activităţii în acest domeniu, a declarat Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi, la o întâlnire pe care a avut-o ieri, la sediul din Strasbourg al Parlamentului European.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 18 Octombrie 2023

Macro Newsletter 18 Octombrie 2023

Macroeconomie / 18 octombrie 2023

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a crescut în luna octombrie 2023, până la -1,1 puncte, de la -11,4 puncte în luna precedentă, pe fondul unei scăderi sub aşteptări a indicelui situaţiei curente, până la -79,9...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo