TRADEVILLE: Transport Trade Services vizează extinderea capacitaţii şi diversificarea serviciilor

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 23 februarie 2023

Transport Trade Services vizează extinderea capacitaţii şi diversificarea serviciilor

Grupul Transport Trade Services este compus din 16 societăţi, fiind unul dintre cei mai mari transportatori de mărfuri din bazinul Dunării. Compania deţine cea mai mare flota fluvială, cu o capacitate de peste 800.000 de tone, macarale plutitoare, precum şi terminale portuare proprii în şapte porturi dunărene şi în Constanţa, conform unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al Tradeville.

TTS încheie un acord preliminar

Consiliul de Administraţie al companiei a aprobat, în data de 17.02.2023, mandatarea conducerii executive pentru încheierea unui acord preliminar în vederea achiziţiei unei societăţi înregistrate în România, cu activitate în domeniul operării portuare. Societatea va contribui la portofoliul TTS, îmbunătăţind capacitatea operaţională prin dane operative, linii de cale ferată şi macarale de cheu.

De asemenea, societatea foloseşte un teren portuar poziţionat strategic şi deţine platforme de depozitare şi depozite acoperite, care permit extinderea capacităţii grupului, dar şi diversificarea serviciilor prestate de acesta.

Conform condiţiilor principale ale acordului preliminar, valoarea contractului este de 21,8 milioane euro, iar plata se va realiza într-o singură tranşă, la semnarea contractului. Tranzacţia va fi finanţată atât prin fonduri proprii, cât şi prin credit bancar.

Sustenabilitatea ESG

În luna ianuarie a fost aprobată de către Consiliul de Administraţie al societăţii înfiinţarea Comitetului de Guvernanţă şi Sustenabilitate format din trei membri. Printre principalele atribuţii ale comitetului se numără:

Supravegherea modului de aplicare a politicilor de mediu, sociale şi de guvernanţă ale societăţii.

Întocmirea rapoartelor pentru situaţiile care pot afecta operaţiunile şi performanţa societăţii din perspectiva ESG (Environmental Social & Governance).

Transport Trade Services vizează extinderea capacitaţii şi diversificarea serviciilor

Grupul TTS a raportat la nivel consolidat o cifră de afaceri, la 9L 2022 vs 9L 2021, în creştere cu 47%, datorită stabilizării situaţiei pe piaţa serviciilor de transport. Profitul net al companiei la 9L 2022 a crescut cu 137,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul preţurilor ridicate ale serviciilor oferite, posibile datorită cererii excesive din partea Ucrainei.

Grupul a înregistrat o situaţie solidă a fluxurilor de trezorerie, înregistrând un disponibil de 125,1 milioane lei a finalul perioadei, aproape dublu faţă de poziţia deţinută la 30 septembrie 2021, şi în creştere cu 112% faţă de începutul anului 2022.

Perspective pentru ultimul trmestru din 2022 şi evoluţia acţiunilor

Pentru ultimul trimestru din 2022, compania se aşteaptă la o revenire a volumului de materii prime minerale la niveluri normale, anticipând totodată o creştere a fluxurilor de cereale din Ucraina. În ceea ce priveşte rezultatele financiare, grupul estimează o menţinere a rezultatelor operaţionale şi financiare lunare în linie cu cele înregistrate în primele nouă luni ale anului trecut.

De la începutul acestui an şi până în prezent, preţul acţiunilor companiei s-a apreciat cu 14,3%, în timp ce, în ultimul an, acţiunile au înregistrat o creştere de 23,6%.

Compania va raporta rezultatele financiare anuale preliminare în data de 27.02.2023, urmând să anunţe propunerea de dividend aferentă anului 2022. De asemenea, conform politicii de dividend aprobată la 30.09.2021, compania are ca obiectiv o rată de alocare din profitul net de 45% către dividende.

Transport Trade Services vizează extinderea capacitaţii şi diversificarea serviciilor

Sursele articolului menţionate de TradeVille în acest raport sunt BVB, rapoartele şi comunicatele companiei

...............................

Analiza TradeVille poartă următorul disclaimer:

Investiţia în instrumente financiare presupune riscuri specifice; performanţele anterioare nu sunt un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. Costurile de achiziţie şi fluctuaţiile valutei pot influenţa randamentul investiţiei. Cotaţiile afişate sunt cele de la sfârşitul zilei precedente de tranzacţionare. TradeVille îşi propune să actualizeze raportul cel puţin anual. Lista potenţialelor conflicte de interese

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb