TRAIAN BĂSESCU: "Iohannis vrea să-l desemneze pe Cioloş premier, consultările sunt pentru imagine"

I.D.
Politică / 7 noiembrie 2015

"Iohannis vrea să-l desemneze pe Cioloş premier, consultările sunt pentru imagine"

Actualizare 17:03 Kelemen Hunor: "Un premier potrivit ar fi de genul lui Dacian Cioloş sau Bogdan Olteanu"

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că, în viziunea Uniunii, un premier potrivit să conducă un guvern tehnocrat ar fi de genul lui Dacian Cioloş sau Bogdan Olteanu, o persoană care nu intră, anul viitor, în competiţie politică şi care să aibă în spate o carieră solidă într-un alt domeniu, transmit surse din presă.

Kelemen Hunor a fost întrebat astăzi la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), care ar trebui să fie portretul unui premier potrivit, în viziunea UDMR, care să conducă un guvern tehnocrat.

"Gen Dacian Cioloş, gen Bogdan Olteanu, un om care nu intră în competiţie politică anul viitor, care are în spate o carieră solidă de alt gen decât politică şi nu este implicat în această perioadă în proiecte politice şi nu doreşte să fie implicat în proiecte politice şi nu va folosi instrumente guvernamentale în competiţia politică de anul viitor. Am spus genul şi nu este o propunere de persoane", a răspuns Kelemen Hunor.

Acesta a afirmat că UDMR se va prezenta la a doua rundă de consultări pe care le va convoca şeful statului, sperând ca până săptămâna viitoare să fie un premier propus care să formeze un nou guvern.

"În această lună, până la sfârşit, ar trebui să avem guvern tehnocrat votat în Parlament, ar trebui un guvern tehnocrat pentru şase-opt luni şi e nevoie de alegeri anticipate. Guvernul ar veni cu proiectul de buget, va modifica legea alegerilor parlamentare, pentru că acum nu există cadrul legal pentru alegeri anticipate. Noi am propus alegeri locale cu parlamentare, împreună, la sfârşit de mai, început de iunie", a mai declarat liderul UDMR.

(S.A.)

------------

Actualizare 13:54 ING consideră probabilă numirea unui guvern condus de Dacian Cioloş

Economiştii ING consideră că sunt peste 50% şanse pentru numirea unui guvern interimar tehnocrat, condus de fostul comisar pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, până la alegerile generale din decembrie 2016, în condiţiile în care acesta este de aşteptat să fie susţinut atât de partidul aflat la guvernare, PSD, cât şi de partidul din opoziţie, PNL.

În plus, un astfel de guvern ar putea calma şi protestele de stradă, relevă o analiză ING.

"Soluţia pare să fie prietenoasă cu pieţele şi ar trebui să conducă la reforme structurale, probabil şi cu sprijinul Fondului Monetar Internaţional, dar şi la accelerarea investiţiilor, în conformitate cu solicitările venite din partea "străzii" - proteste etichetate ca fiind cele mai mari de la căderea comunismului - dar evitând cheltuielile populiste discreţionare de dinaintea alegerilor. Fără o Lege a bugetului pentru 2016 şi ţinând cont de incertitudinea politică în urma prăbuşirii Guvernului Ponta, BNR ar putea întârzia reducerea ratelor rezervelor minime obligatorii, până la lămurirea situaţiei politice", se arată în analiza ING .

Potrivit sursei citate, calmarea scenei politice ar putea conduce la reducerea dobânzii de politică monetară, "'Există posibilitatea de reducere a dobânzii de politică monetară cu 25-50 pp din iunie/iulie 2016 până în septembrie/octombrie 2016, înainte de alegerile generale din decembrie", arată analiza ING.

(S.A.)

------------

Traian Băsescu a declarat, vineri seară, că preşedintele Klaus Iohannis cunoaşte deja numele premierului pe care îl va desemna, acesta fiind Dacian Cioloş, afirmând că prin consultările prelungite preşedintele Iohannis sacrifică stabilitatea guvernamentală în favoarea unor beneficii de imagine.

"Uneori, un preşedinte poate lucra şi la imaginea lui. Dar, dacă pentru imagine sacrifici stabilitatea guvernamentală, cu siguranţă este un cost prea mare pentru ţară, mai ales când ştii numele premierului Cioloş pe care vrei să-l desemnezi", a comentat Traian Băsescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Fostul şef de stat a afirmat că "teatrul consultărilor prelungite" în vederea numirii unui noi premier sunt "o mizerie provincială, care nu se ridică la nivelul celui mai important om în stat".

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Cine poate fi decat Basescu.

    Toti aceia care au jefuit si jefuiesc bugetul de stat si bogatiile tarii sunt niste porci. La fel si alesii nostri care asista pasivi la jaful inimaginabil facut in Romania, parca n-ar fi prima lor treaba sa asigura un climat de normalitate, ordine si decenta in societatea romaneasca. Si porcii trebuie tratati de opinia publica direct, in fata, dupa cum merita si sunt, adica ca niste porci; altfel nu ne mai facem bine in vecii vecilor si vom ramine mereu cum suntem, adica la coada Europei si saracii ei.

    Nu este om cit de cit normal in scumpa noastra tara ca sa nu stie, mai mult sa nu fie convins, ca Udrea a furat cit nici macar nu ne putem imagina, ca a fost mina dreapta a omului care a definitivat sistemul ticalosit in Romnia, facindu-l politica de stat, adica a lui Basescu, Stapinul Sistemului Ticalosit, Regele Hotilor si Imparatul Mondialilor. Adica Udrea este o scrofa de frunte in turma porcilor care au jefuit si jefuiesc tara, ne-au lasat si ne lasa saraci intr-o tara relativ bogata.. Este de neinteles cum nu s-a dat un vot si pentru arestarea acestei scroafe, pentru a oferi conditii mai favorabile DNA de a curata tara de porci. Faptul ca nu s-a dat acest vot deosebit de necesar consider ca se datoreaza si presiunii facute de media, in special Antena 3, cum ca acesti porci nu trebuie arestati, nu trebuie purtati in vazul lumii cu catusele la mini, ca nu sunt respectate nu stiu ce prezumtii si drepturi. Ce drepturi mai poatea avea in societatea noastra scroafa de Udrea si toti acei asemenea ei, care inselindu-ne increderea pe care le-am acordat-o si-au batut si isi bat joc de noi, tratindu-ne ca pe un fel suboameni? Ii strica ei, ne strica noua, ii strica cuiva faptul ca ea si cei asemeni ei sunt arestati preventiv si purtati in vazul intregii lumii, ca ursii la bilci, cu catusele la miini? Categoric nu! 

    Culmea absurdului este ca ea si sustinatorul ei, Basescu cel Ticalos, in aceste conditii, se dau aparatoarii statului de drept si lumea accepta aceasta mirsavie cu seninatae parca, fara cea mai mica urma de reactie. 

    Strada poate pune presiune pentru distrugerea Sistemului Ticalosit, dar distrugerea efectiva a lui este sarcina Justitiei. Interesant si de neinteles este ca Strada nu cere judecarea lui Basescu si a clicii lui: Boc, Blaga, Udrea, Videanu, Olteanu (ce figura sinistra!), Boagiu, Berceanu… 

    A-l propune premier pe ticalosul Basescu ar insemna ca Iohannis sa-si dea foc la valiza. El va face ceea ce este normal, daca nu este anormal promovind deschis PNL, adica va promova un guvern de tehnocrati, care sa aiba grija de tara pina la alegerile viitoare. Poate sa faca acest lucru deoarece are de partea sa Strada, care a reusit sa scoata coltii PSD, acesta nemaiemitind pretentii. 

    Iohannis nu-si va putea implini visul, sa aiba “guvernul lui”, intelegind prin “guvernul lui” un guvern PNL. Dar si un guvern de tehnocrati, daca-l va reusi, il poate considera si va fi considerat tot al lui.

    Justitia n-a actionat trimitindu-i in judecata pe Basescu, Stapinul Sistemului Ticalosit, si haita lui. Daca ar fi actionat, PNL ar fi la ora actuala un partid mai curat si mai uscat, permitind lui Iohannis sa-si realizeze visul. 

    1. de ce a fost descris Comandantul Basescu in Prospectul de Emisiune pentru cele 10% procente din Petrom drept un risc? De ce Erste Bank a reactionat imediat la declaratia presedintelui ca vrem sa aderam la zona euro si la doar un weekend diferenta sa apara fenomenala zicere a domnului Treichl potrivit careia tu esti invatat cu brutalitatea.? Gandeste si da un mic raspuns te rog.

      Basescu tot un ticalos ramine, cel mai mare ticalos!

      Eu muncesc, nu gindesc. :)) 

    Boc = pulifrichi ; Ponta (naum) = putziflengher ; Ciolos, un neam de general de militie, el insusi gradat - NUUUU, NU admitem asa ceva !!! JOS SECURISTII, MILITIENII NOMENCLATURISTII SI NEAMURILE LOR !!! CEREM UN CIVIL CA PRIM MINISTRU !!! SUNTEM SATUI DE ODRASLE, FUFE, AMANTE SI "OFITERI"…Hu Boc = pulifrichi ; Ponta (naum) = putziflengher ; Ciolos, un neam de general de militie, el insusi gradat - NUUUU, NU admitem asa ceva !!! JOS SECURISTII, MILITIENII NOMENCLATURISTII SI NEAMURILE LOR !!! CEREM UN CIVIL CA PRIM MINISTRU !!! SUNTEM SATUI DE ODRASLE, FUFE, AMANTE SI "OFITERI"…stii tai basescule !!!

    daca il pune pe olteanu sau gen ciolos il dam jos si pe iohannis

    jegosu ala de isarescu iar se baga el cu candidati de la bnr.nu olteanu si jos guvernatorul

    piperea premier ca vine din popor este apolitic un om destept care vine din strada si apara interesele romanilor .hai sus

    vrem premier apolitic

    cozma premier

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb