TRAIAN BERBECEANU AŞTEAPTĂ DECIZIA GUVERNULUI Premierul Ludovic Orban, decis să numească "un om hotârât" în funcţia de prefect al Capitalei

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 22 octombrie 2020

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Traian Berbeceanu ar urma să fie numit, în şedinţa de guvern de astăzi, în funcţia de prefect al Capitalei, conform declaraţiilor oferite, ieri, de prim-ministrul Ludovic Orban, după vizita efectuată la uzina Dacia Renault.

"Nu puteam să anunţ decizia mea de a schimba prefectul înaintea unei şedinţe capitale conduse de prefect (n.r.- şedinţă ce a avut loc luni), a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi în condiţiile în care trebuiau implementate deciziile din decizia Comitetului. Astăzi pot să vă spun: da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Da, joi, la şedinţa de guvern vom opera această modificare. Da, Traian Berbeceanu se află printre printre posibilii candidaţi pentru funcţia de prefect care se află în evaluare", a declarat, ieri, premierul Ludovic Orban.

Întrebat dacă este normal ca Berbeceanu să fie angajat de pe o zi pe alta la grupul parlamentar al PNL, doar pentru a îndeplini condiţiile de numire în funcţia de prefect, şeful Guvernului a spus: "Dacă sunt îndeplinite condiţiile legale şi omul are calităţile necesare pentru a ocupa o funcţie, îl sprijinim, normal. În ceea ce priveşte activitatea domnului Berbeceanu, este o activitate cunoscută. Avem nevoie de un om integru, un om hotărât, un om care a demonstrat în activitatea sa că are capacitatea să-şi atingă obiectivele pe care şi le stabileşte."

Fostul comisar de poliţie, Traian Berbeceanu, actual şef de cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, a fost angajat marţi ca funcţionar public la grupul deputaţilor PNL, numire care a rezolvat faptul că nu făcea parte din corpul funcţionarilor publici, aşa cum cere legea pentru numirea în funcţia de prefect.

Traian Berbeceanu a fost şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba între 2005 şi 2013, când a trebuit să plece în urma unei anchete a DIICOT. A stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, fiind acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. Berbeceanu a fost achitat în 2016, fiind găsit nevinovat pentru faptele de luare de mită, sprijinire grup infracţional organizat, spălare de bani, fals în declaraţii şi fals sub semnătură privată, complicitate la delapidare.

În 6 noiembrie 2019, dosarul lui Berbeceanu, aflat la completul de cinci judecători din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a fost suspendat. Decizia a fost luată de magistraţi după ce ÎCCJ a decis sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene cu patru întrebări legate de aplicarea hotărârii Curţii Constituţionale privind completurile specializate de 3 judecători.

Berbeceanu ar urma să îl înlocuiască în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti pe Gheorghe Cojanu, care a fost protagonistul unei întregi serii de bâlbe, după ce Capitala a depăşit duminica trecută rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori.

În aceeaşi seară, Cojanu a spus că nu ştie numărul de cazuri noi în Capitală, de care ar fi depins convocarea comitetului pentru situaţii de urgenţă şi intrarea Capitalei în scenariul roşu, motivând că se află la cumpărături şi nu are acces la "mail", deşi datele oficiale erau publice şi puteau fi găsite atât în presă cât şi pe paginile de Facebook ale ministerelor Sănătăţii şi de Interne.

În urma afirmaţiilor acestuia, preşedintele Klaus Iohannis a spus că atitudinea prefectului Capitalei este inacceptabilă şi nu trebuie să rămână fără urmări.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Adica, tiganul cu dintii cariati, prietenul sticlelor de vodka si adulatorul lui Nefertiti, devine peste noapte, prefectul Capitalei! Ce inseamna sa ai niste prietene comune cu premierul!

    adica un militian, comisar de Crima Organizata. O tara condusa de militieni si servicii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb