Preşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România, Traian Briciu, afirmă că Ziua Justiţiei ar trebui să fie o zi în care că vor fi găsite resursele pentru a nu abandona ambiţia de a avea un sistem de justiţie performant, indiferent ce sacrificii ar presupune acest efort, conform agerpres.ro.
Traian Briciu a transmis duminică un mesaj cu prilejul Zilei Justiţiei în care subliniază că aceasta este "o activitate esenţială pentru funcţionarea unei societăţi".
"Semnificaţia acestei zile depinde de contextul în care o aşezăm şi, poate, de cel mai apropiat context social. Suntem într-un moment în care problemele din justiţie, cum sunt cele ale magistraţilor, sunt prea grave şi au depăşit cadrul organismelor de reglementare profesionale. Acesta este contextul momentului. Ziua Justiţiei 2023 nu este o zi de sărbătoare. Dar ea se organizează, şi poate că acesta este cuvântul cheie. Problemele actuale ţin de normarea activităţii judecătorilor, de creşterea şi completarea schemelor de personal, de asigurarea infrastructurii, de stabilitate legislativă şi independenţă", menţionează el.
Potrivit preşedintelui UNBR, "echilibrul celei mai echilibrate funcţii (puteri) a statului este afectat" şi el trebuie păstrat "prin înţelepciune, justă măsură şi dialog, acestea fiind trăsături "de esenţă" pentru cei care lucrează în justiţie.
"Văd Ziua Justiţiei 2023 ca o zi a speranţei, în care că vom găsi resursele pentru a nu abandona ambiţia de a avea un sistem de justiţie performant, indiferent ce sacrificii ar presupune acest efort. Pentru noi toţi, pentru toată societatea. La Mulţi Ani!", a mai transmis Traian Briciu.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.07.2023, 12:48)
atât pot , banalitați de ziua justitiei , care la noi nu este .
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.07.2023, 18:11)
Un sistem de justitie performant nu trebuie sa reprezinte o ambitie, adica un deziderat in traducere, ci o stare de normalitate.
Este grav daca performanta in justie este inca o speranta desi acolo salariile sunt uriase, munca este scurta pana la 50 de ani si pensiile sunt nesimtite.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.07.2023, 18:53)
da exact . din ce spune se intelege ca o justitie performanta e "o ambitie" la care n-ar trebui sa renuntam(sa visam) pfff
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.07.2023, 19:25)
Performant in prescrieri pe banda ?
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.07.2023, 21:15)
Performant ?
Nu am băgat de seamă....
Salarii supraoccidentale , fac ce vor , țin dosare cât vor....
Fără răspundere....
Înainte erau niște inspectori de elită din rândurile magistraților ce verificac profesional activitatea lor...
Dar cum să-i jignim ?!....
Inginerii , arhitecții , medicii , polițiștii etc de greșesc , plătesc , acești ,,Dumnezei ", nu....
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.07.2023, 22:14)
Dacă nu am fi fost conduși de prosti absoluți nu am fi ajuns aici. De 33 de ani prostii ne conduc, e condiție pentru a fi ministru, premier sau președinte. Popor incult, conducători prosti, rezultatul e cel care se vede.
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.07.2023, 09:40)
asa cum e de 30 de ani, se hotaraste soarta procesului la comanda politica si a serviciilor, intotdeauna in defavoarea persoanei fizice private.