Transelectrica şi Elektroenergien Sistemen Operator - contract pentru furnizarea reciprocă de urgenţă a energiei din afara ţării

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 6 octombrie 2017

Transelectrica şi compania bulgară Elektroenergien Sistemen Operator (ESO EAS) au semnat un contract privind furnizarea reciprocă de urgenţă a energiei din afara ţării, pentru securizarea serviciilor, între sistemele energetice ale celor două ţări, a transmis, ieri, Ministerul Economiei.

"Contractul semnat între Transelectrica şi Elektroenergien Sistemen Operator (ESO EAS) are la bază principiul european al solidarităţii. În cadrul reuniunii interguvernamentale româno-bulgare, cele două companii au semnat un contract privind furnizarea reciprocă de urgenţă a energiei din afara ţării, pentru securizarea serviciilor, între sistemele energetice ale celor două ţări", se spune în comunicat, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, documentul semnat între România şi Bulgaria creează mecanismul de ajutor de avarie la care operatorii de sistem şi transport din cele două ţări pot apela doar dacă înregistrează o situaţie critică, în sistemul energetic naţional.

Procedura de notificare şi obţinere a ajutorului se derulează astfel: operatorul aflat în dificultate solicită operatorului de transport din statul vecin o livrare a unei cantităţi de energie electrică în sistem, necesară pentru câteva ore. În urma acestei solicitări, statul care primeşte cererea de ajutor o va accepta sau respinge, în funcţie de situaţia în propriul sistem naţional, de rezervele de care dispune şi dacă ajutorul nu-i afectează tranzacţiile pe pieţele de energie electrică.

Contractul semnat de Transelectrica şi Elektroenergien Sistemen Operator are la bază principiul european al solidarităţii, a afirmat ministrul Economiei, Gheorghe Şimon.

"Şedinţa comună cu Guvernul Bulgariei este un eveniment de maximă importanţă pentru ambele state, datorită legăturilor existente între noi, a istoriei, dar şi a perspectivelor comune. Toate acestea pot genera efecte pozitive în economiile României şi Bulgariei", a spus ministrul Şimon.

În plus, acesta a făcut referire la destinul european comun al celor două ţări, primite în acelaşi timp în UE.

"Din această perspectivă europeană privim cooperarea economică româno-bulgară, istoria comună în dezvoltarea sistemelor electroenergetice. Să nu uităm că, întotdeauna, colaborarea transfrontalieră generează valoare adăugată în raporturile şi relaţiile internaţionale", a adăugat oficialul român.

A patra reuniune a Consiliului de Cooperare la Nivel Înalt România-Bulgaria a avut loc marţi, la Varna, şi a evidenţiat continuarea cooperării consolidate, pe multiple paliere, între cele două ţări vecine, partenere în Uniunea Europeană şi aliate în cadrul NATO, a informat Guvernul României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb