Transgaz a semnat contractul pentru construcţia staţiilor de comprimare gaze pentru traseul BRUA Faza 1

D.I.
Companii / 24 martie 2018

Transgaz a semnat contractul pentru construcţia staţiilor de comprimare gaze pentru traseul BRUA Faza 1

Transgaz: Proiectul BRUA Faza 1 nu este în legătură cu gazele din Marea Neagră, ci este în legătură cu terminalele LNG din nordul Greciei şi cu gazele din coridorul sudic din zona Mării Caspice

Compania Transgaz a semnat, în cursul zilei de vineri, contractul pentru execuţia celor trei staţii de comprimare gaze de câte 10 MW prevăzute în proiectul BRUA Faza 1, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit documentului, contractul vizează "Lucrări de execuţie pentru staţiile de comprimare STC Podişor, STC Bibeşti şi STC Jupa", făcând parte din cadrul proiectului: "Dezvoltarea Sistemului Naţional de Transport Gaze Naturale pe Coridorul Bulgaria - România - Ungaria - Austria, Faza 1 (BRUA - Faza 1)".

Reprezentanţii Transgaz menţionează că licitaţia a fost câştigată de Asocierea Inspet SA - lider, Petroconst SA - asociat, Moldocor SA - asociat, Habau PPS Pipeline Systems SRL - asociat, Irigc Impex SRL - asociat, Sutech SRL - asociat, Tiab SA - asociat, Roconsult TECH SRL - asociat.

Valoarea contractului este 288.742.446,15 lei, care se adaugă TVA, potrivit prevederilor legale în vigoare, fără cheltuieli diverse şi neprevăzute, defalcat după cum urmează: 96.271.656,97 lei pentru lucrările de execuţie la Staţia de comprimare gaze Podişor; 96.446.619,30 lei pentru lucrările de execuţie la Staţia de comprimare gaze Bibeşti; 94.692.759.24 lei pentru lucrările de execuţie la Staţia de comprimare gaze Jupa - 1.331.410,64 lei pentru serviciile de mentenanţă ale celor 3 staţii de comprimare menţionate mai sus.

Potrivit sursei citate, ordinul de începere a lucrărilor, conform graficului de implementare a proiectului, se va semna la data de 14 aprilie.

Ion Sterian, Directorul General Transgaz SA, a subliniat importanţa strategică a începerii lucrărilor la faza 1: "Realizarea infrastructurii BRUA Faza 1 va ridica nivelul de securitate energetică a României şi va deschide noi oportunităţi pentru implicarea furnizorilor de echipamente şi servicii energetice. BRUA Faza 1 va asigura crearea de noi locuri de muncă pentru lucrările de execuţie şi pentru exploatare pe teritoriul României".

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a declarat: "Transgaz este angrenat în acest moment în mai multe proiecte de gazoducte care vor transforma compania într-o multinaţională românească la nivel regional. De departe cel mai important proiect strategic este BRUA, unde ordinul de începe a lucrărilor pentru staţiile de comprimare gaze a fi semnat pe 14 aprilie".

Proiectul BRUA Faza 1 presupune construirea pe teritoriul României a unei conducte de transport de gaze naturale ce va facilita conexiunea dintre conductele existente, de la Podişor până la Recaş, pe direcţia Podişor-Corbu-Hurezani-HaţegRecaş şi constă în: Construcţia conductă transport gaze naturale Podişor-Recaş în lungime de 479 km cu diametru de 32" (Dn 800) şi presiunea de proiectare de 63 bar; Staţie de comprimare gaze Podişor, Staţie de comprimare Gaze Bibesti, Staţie de comprimare gaze Jupa, fiecare staţie fiind echipată cu câte două agregate de comprimare (unul în funcţiune şi unul de rezervă) cu posibilitatea de asigurare a fluxului bidirecţional de gaze.

Proiectul BRUA Faza 1 nu este în legătură cu gazele din Marea Neagră, ci este în legătură cu terminalele LNG din nordul Greciei şi cu gazele din coridorul sudic din zona Mării Caspice, potrivit Transgaz.

Ministerul Energiei şi Trans­gaz (TGN) au anunţat, miercuri, că lucrările la gazoductul BRUA pot începe, după ce Ministerul a emis Decizia exhaustivă, în acest sens.

Transgaz a primit finanţări pentru acest proiect de la Uniunea Europeană, care a acordat un grant de 179 de milioane de euro, precum şi împrumuturi de la Banca Europeană de Investiţii (50 de milioane de euro) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (60 de milioane de euro).

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. A dat-o SDtelian pe fata : BBRUA NU E PENTRU GAZELE DIN MARE !! Asa e Gazele din mare se vor duce la Burgaz , de unde vor intra in BRUA si le vom importa noi la Podisor ! Asta tot spun eu in masmedia Exceptie gazele din mare care vor intra in teava de la VADU de unde la GRADINA vor perfora teava GAZPROM si se vor amesteca cu alea.

    1. Pana nu este gata si conducta Tuzla-Podisor, adica cea care preia gazul din Marea Neagră de la Exxon si OMV, evident ca BRUA are alt scop. Citeste si documentează-te inainte de a posta comentarii de genul impresii personale

    se pare ca Transgaz nici nu stie ce construieste!! ce Coridor Bulgaria - România - Ungaria - Austria, este Bulgaria - România si se opreste in Ungaria, se pare ca doar unguri vor cistiga din investitia asta, restul e bla,bla..............

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb