Transportatorii români cer scăderea rovinietei

F. A.
Companii / 7 septembrie 2012

Patronatele din transpoturile rutiere, precum şi asociaţiile membre ale acestora solicită reducerea cuantumului rovinietei, invocând pentru acest lucru starea proastă a drumurilor şi condiţiile dificile de drum, se transmite într-un comunicat de presă.

Confederaţia Naţională Rutieră, Federaţia Operatorilor Români de Transport, Federaţia Transportatorilor Europa rutiere au transmis un memoriu Guvernului pentru reducerea contravalorii vinietelor plătite de operatorii de transport.

În memoriul transmis, patronatele au explicat că "După cum se ştie, ca urmare a respectării prevederilor Reg. CE 561/2006, timpii de conducere şi de odihnă limitează firmele de transport la folosirea parţială a infrastructurii rutiere, fapt ce reduce numarul de zile la cca. 200 de zile reale de utilizare, cu toate că plata rovinietei se efectuează pentru 365 de zile. Această calculaţie survine ca rezultat al zilelor obligatorii de odihna saptamanală, al zilelor libere oficiale, al diferitelor restricţii temporare de caniculă sau viscol, precum şi cele de sezon de vară, vineri-sâmbătă-duminică", se transmite în memoriu.

Transportatorii nu au uitat nici starea drumurilor "Este vizibilă lipsa legăturii între preţul actual al rovinietei şi dreptul redus al transportatorilor de a circula pe toată perioadă valabilităţii acesteia, precum şi de a circula pe autostrăzi şi drumuri europene reabilitate", conchid reprezentanţii transportatorilor.

Principala cerinţă a patronatelor din transporturi este reducerea rovinietei pe un an de la 1220 de euro cât este în prezent la maxim 700 euro/an pentru un autocamion cu remorcă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb