Transportul maritim, un alt sector afectat de Covid-19

I.GHE.
Ziarul BURSA #Companii / 20 martie 2020

Transportul maritim, un alt sector afectat de Covid-19

Companiile de navigaţie au suspendat pentru 30 de zile schimburile de echipaje la vapoare, acestea neputând fi efectuate ca urmare a măsurilor de protecţie împotriva infectării cu coronavirus luate la nivel global, precum închiderea graniţelor, marinarii rămânând blocaţi la bordul navelor, a informat Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN).

Potrivit unei postări făcute pe pagina oficială de Facebook, SLN, în cazul transportului maritim, solicită forurilor europene derogări de la măsurile instituite.

Reprezentanţii sindicatului arată: "Federaţia Europeană a Transportatorilor a înaintat o scrisoare către Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, prin care solicită mai multe excepţii. Pentru transporturile maritime se solicită exceptarea navigatorilor de la măsurile de interzicere a circulaţiei instituite de statele europene. Navigatorii sunt foarte importanţi pentru menţinerea în funcţiune a sectorului maritim şi a schimburilor comerciale şi, de aceea, repatrierea navigatorilor trebuie asigurată în deplină siguranţă".

O altă problemă, conform sursei citate, este legată de datele de valabilitate a certificatelor de competenţă şi a actelor de identitate ale navigatorilor, documente care vor expira sau care au expirat.

"România a transmis către IMO prin reprezentantul CERONAV, Ovidiu Cupşa, punctul de vedere oficial în acest context. O decizie privind rezolvarea acestor probleme este aşteptată cu foarte mare interes", susţine SLN.

Adrian Mihălcioiu, preşedintele SLN şi reprezentant al Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor (ITF) România, a declarat că ţara noastră are, la ora actuală, aproximativ 28.000 de marinari, număr în care este inclus şi personalul de pe navele de croazieră, iar aproape 9000 dintre aceştia îşi desfăşoară activitatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb