TRANZACŢIE ISTORICĂ PE PIAŢA BERII: SABMiller, preluat de către rivalul belgiano-brazilian Anheuser-Busch InBev

Companii / 11 noiembrie 2015

SABMiller, preluat de către rivalul belgiano-brazilian Anheuser-Busch InBev

Primii doi mari producători mondiali de bere au anunţat miercuri încheierea unui acord oficial privind preluarea grupului britanic SABMiller de către rivalul belgiano-brazilian Anheuser-Busch InBev, transmite AFP.

Tranzacţia a fost evaluată la 112 miliarde de euro, potrivit sursei citate.

Dacă va fi aprobată de autorităţile de reglementare şi acţionarii celor două companii, această tranzacţie va aduce laolaltă mărcile de bere americană Budweiser şi belgiană Stella Artois, aparţinând grupului AB InBev, cu mărcile de bere italiană Peroni, cehă Pilsner Urquell şi olandeză Grolsch ale grupului britanic SABMiller, informează AFP. În plus, aceasta va fi cea de-a treia mare tranzacţie realizată vreodată, susţine firma de consultanţă Dealogic.

Directorul general de la AB InBev, Carlos Brito, a declarat: "Prin unirea forţelor noastre, vom forma una din principalele companii mondiale în domeniul bunurilor de consum".

Pentru a evita să fie sancţionată pentru abuz de poziţie dominantă, această alianţă va ceda o parte din activităţile celor două companii, urmând ca SABMiller să-şi vândă participaţia majoritară pe care o deţine la producătorul american MillerCoors către un alt producător de bere din SUA, Molson Coors, pentru 12 miliarde de dolari (11,2 miliarde de euro), transmite France Presse.

Detaliile financiare confirmă liniile principale dezvăluite în înţelegerea preliminară din 13 octombrie. AB InBev va plăti 44 de lire sterline în numerar pentru fiecare acţiune SABMiller, ceea ce reprezintă o primă de 50% comparativ cu cotaţia înregistrată de acţiunile SABMiller în data de 14 septembrie, înainte de apariţia speculaţiilor referitoare la o posibilă fuziune a primilor doi mari producători mondiali de bere. Acest preţ pe acţiune evaluează grupul SABMiller la aproape 80 de miliarde de lire sterline (112 miliarde de euro), inclusiv datoriile.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb