Trump, acuzat de inflamarea tensiunilor rasiale din Statele Unite, care au dus la mortea a trei persoane

Andrei Stan
Internaţional / 13 august 2017

Donald Trump (Sursa foto: Facebook)

Donald Trump (Sursa foto: Facebook)

Primarul din Charlottesville, Michael Signer, l-a condamnat în această dimineaţă pe preşedintele Donald Trump pentru inflamarea tensiunilor rasiale din Statele Unite, precum şi pentru violenţele generate de militanţii de extremă-dreaptă şi de grupurile antifasciste pe străzile din pitoreasca localitate din Virginia, transmite The Independent, potrivit News.ro.

Signer s-a declarat dezamăgit că militanţii pentru supremaţia albilor au ajuns pe străzile din Charlottesville şi a susţinut că o parte din vinovăţie îi revine lui Donald Trump, care a inflamat tensiunile rasiale în timpul cursei pentru Casa Albă.

Primarul Signer a afirmat: "Nu voi evita să spun clar ceea ce cred. Arunc vina chiar la pragul Casei Albe şi pe oamenii din jurul preşedintelui Trump pentru multe lucruri pe care le vedeţi astăzi în America".

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în timpul nopţii, după violenţele izbucnite la un marş al naţionaliştilor albi "Unite the Right" (Uniţi dreapta).

O persoană a murit după ce un bărbat a intrat intenţionat cu o maşină într-o mulţime de contraprotestatari, în vreme ce doi ofiţeri şi-au pierdut viaţa după ce un elicopter de poliţie s-a prăbuşit la ieşirea din Charlottesville.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a intervenit şi a condamnat "ura, bigotismul şi violenţa care vin din multe părţi", evitând să-i numească pe militanţii de extremă-dreaptă, care, deşi au lansat violenţele din Charlottesville, i-au susţinut candidatura în cursa pentru Casa Albă.

Tocmai acest aparent refuz al preşedintelui de a condamna grupările de extremă-dreaptă a generat critici acide, chiar şi din partea unor congresmeni republicani de la Washington.

Şi Hillary Clinton a lansat, pe Twitter, critici la adresa preşedintelui: "Fiecare minut în care permitem acestei situaţii să persiste prin încurajări tăcute sau lipsă de acţiune este ruşinos şi ne distruge valorile".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb