Trump afirmă că a vorbit cu Zelenski şi că i-a promis că "va pune capăt războiului" din Ucraina

F.D.
Internaţional / 20 iulie

Trump afirmă că a vorbit cu Zelenski şi că i-a promis că "va pune capăt războiului" din Ucraina

Fostul preşedinte al SUA Donald Trump a declarat vineri că a vorbit la telefon cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi că i-a promis acestuia că, dacă revine la Casa Albă, va "pune capăt războiului" dintre Ucraina şi Rusia, relatează Agerpres.

"În calitate de viitor preşedinte al Statelor Unite, voi aduce pacea în lume şi voi pune capăt războiului care a costat atâtea vieţi", a declarat candidatul republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie pe platforma sa Truth Social, reiterând o promisiune de campanie despre care nu a dat niciodată detalii.

Rusia a atenţionat joi că promisiunea fostului preşedinte Donald Trump de a pune rapid capăt războiului din Ucraina dacă ajunge din nou la Casa Albă trebuie privită cu realism, amintind că Trump a promis în precedentul său mandat că va face pace şi în Orientul Mijlociu, ceea ce nu s-a întâmplat, notează Reuters.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Lui Trump nu i pasa de Ucraina ci de contribuabilul american. Cine nu vrea pace nu are decat sa se descurce singur. Simplu!

    1. Imediat ce va veni Trump, se vor taia toate ajutoarele catre Ucraina iar Romania va primi in locul sistemului Patriot, o sapca cu un deget mijlociu desenat pe cozoroc.

      Repeta greselile trecutului.

      In anii 20 a mai fost odata politica "America first", exact cu denumirea asta, si stim ce a urmat, depresiune mondiala in anii 30 si Hitler in Europa. Intr-un fel , poate ca AXA Raului , Rusia-China-Iran-Coreea de Nord, a fost provocata de trump, cu izolationismul si tarifele protectioniste contra China.  

      CHAT GPT: 

      În anii 1920, politica "America First" a fost o expresie a unei abordări izolaționiste și protecționiste în politica externă și economică a Statelor Unite. Această politică a avut influențe semnificative asupra direcției în care s-a îndreptat țara în acea perioadă. 

      Context și Origine 

      Primul Război Mondial: După devastările Primului Război Mondial, mulți americani doreau să evite implicarea în afacerile externe și să se concentreze pe reconstruirea și prosperitatea internă. 

      Izolaționism: America a adoptat o poziție de izolaționism, preferând să se retragă din alianțele internaționale și să se concentreze pe problemele interne. 

      Politici Cheie 

      Tarifele de Import: Legea Tarifară Smoot-Hawley din 1930, deși introdusă la sfârșitul deceniului și începutul Marii Depresiuni, reflecta această tendință protecționistă, impunând tarife ridicate pe importuri pentru a proteja industria americană. 

      Restricțiile de Imigrare: Legea privind imigrația din 1924 a introdus cote stricte, limit 

      ând semnificativ numărul de imigranți din anumite regiuni, în special din Europa de Sud și de Est și Asia. Aceasta a reflectat o dorință de a menține demografia și cultura americană neschimbate. 

      Politici Economice: Administrațiile republicanilor din anii 1920, sub președinții Warren G. Harding, Calvin Coolidge și Herbert Hoover, au promovat politici economice laissez-faire. Acestea includeau reduceri de taxe pentru corporații și pentru cei bogați, reducerea reglementărilor și susținerea întreprinderilor mari. 

      Exact ce vrea Trump acum copiere mot a mot din america first anii 20.

      Repeta ceva la care se stie deja rezultatul(din istorie). Depresiune mondiala, ridicarea extremei drepte, razboi mondial. 

      Dar in prima faza a fost boom economic, anii 20, "roaring 20's", pana in 1929, si acum la Trump, probabil primul mandat cand intr-adevar economia a fost f buna.

      Dar spre finalul anilor 20, toata lumea a inceput sa puna tarife de import la toata lumea si bye bye. Plus speculatia care a fost in stock market. Plus credite bancare f mari.

      Ceea ce se intampla si acum.  

      Au profitat in roaring 20 de războiul care a devastat Europa.

      Au produs ei tot, au împrumutat etc. 

    si zeul razboiului, alias actorasul cel viteaz ce a spus? a fost incantat?....:)))

    1. Trump e la fel ca Simion. Promite orice,

      Ca transformă apa în vin. 

      Și prostii cred binenteles.

      Vedem dupa ce e ales. Cu astia ne-am lamurit.

    Promisiuni, minciuni , alegeti-ma pe mine, si va curge lapte si miere, cea mai buna economie ever, pace in lume, securitate in tara, migrantii ilegali afara , suna bine nu?

    Cam la fel de bine cu construim un zid la granita cu Mexic, si Mexic "will pay for it", eu sunt constructor , refacem infrastructura tarii, aeroporturi ca-n China si etc. Multe s-au promis, sa ia alegerile, si apoi f a s a i a l a. Fassssss. 

    De ce ar da detalii?

    1. Ce detalii vrei cand incetarea conflictului se va realiza dupa ce Trump va rosti doua propozitii simple: SUA nu vor mai finanta Ucraina si aceasta nu va deveni membru NATO.

      Pai da, si isi doresc sa zica asta inainte sa fie ales, ca vezi Doamne sa-l atace im campanie. Ca Trump e prost sa le dea munitie... :))

    Era si cazul,

    ca cineva "puternic" sa vorbeasca si 

    despre pace si nu despre escaladarea razboiului,

    ca n e ustura deja prea mult ,la buzunar in Europa 

    V-a "pune capăt războiului" dandu-i verde lui Putler sa ocupe toata Ucraina

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb