Conducerea Bucovina-Club de Munte, societate contrilată de fosta SIF Muntenia, a convocat acţionarii pentru la de 10 martie, pentru aprobarea vânzării unor active imobiliare din judeţul Suceava aflate în patrimoniul entităţii, conform unui raport al emitentului publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Pentru toate terenurile pe care doreşte să le vândă, conducerea Bucovina-Club de Munte şi-a propus să încaseze 1,9 milioane de euro la care se adaugă TVA. Un imobil, compus din nouă loturi de teren în suprafaţă totală de 94.877 metri pătraţi, este situat în localitatea Gura Humorului, zona Ariniş, preţul minim de vânzare fiind de 1,17 milioane de euro fără TVA. Vânzarea se va face prin licitaţie competitivă cu strigare, după cum reiese din raportările de la BVB.
Alte două terenuri, de 5.000 şi 10.000 de metri pătraţi sunt situate tot în Gura Humorului, la care se adaugă un teren de 4.600 de metri pătraţi din Voroneţ.
"Preţurile vor fi calculate în lei la cursul comunicat de Banca Naţională a României ca aplicabil la data virării preţului în contul societăţii", se arată în raportul de la bursă.
Tot în data de 10 martie, acţionarii Bucovina-Club de Munte vor avea pe masă aprobarea răscumpărării unităţilor de fond deţinute de societate. La finele lunii septembrie anul trecut, entitatea deţinea unităţi de fond achiziţionate în anul 2018 la Fondul Închis de Investiţii Star Value, administrat de SAI Star Asset Management. FII Star Value este unul dintre fondurile interpuse folosit de fostele SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia pentru preluare ostilă a fostei SIF Oltenia.
În iunie anul trecut, compania a anunţat că, în urma unei licitaţii, Hotelul Best Western Bucovina din Gura Humorului şi hanul turistic Ariniş au fost vândute pentru suma de trei milioane de euro fără TVA. Astfel, Bucovina-Club de Munte a renunţat la activitatea hotelieră şi turistică.
Hotelul de patru stele Best Western Bucovina era principalul activ al societăţii, cu o capacitate de 127 de camere cu 220 de locuri de cazare, două restaurante de 180 şi 60 de locuri, şapte săli de conferinţă ce au capacităţi cuprinse între 25 şi 280 de locuri, un lobby bar de 60 de locuri, două terase dintre care una de vară şi o zonă SPA.
Pentru primele nouă luni ale anului trecut, Bucovina-Club de Munte a raportat venituri de 4,6 milioane lei, cu 38% peste cele din aceeaşi perioadă a anului trecut şi o pierdere operaţională de 0,4 milioane lei, sub cea de 0,57 milioane lei din ianuarie-septembrie 2023. Pe de altă parte, societatea a avut un câştig din reevaluarea activelor financiare la valoare justă prin contul de profit şi pierdere de 0,88 milioane lei, astfel încât profitul net s-a ridicat la 0,48 milioane lei, faţă de o pierdere de 0,29 milioane lei în primele trei trimestre ale anului anterior.
Longshield Investment Group deţine 74% din societatea a cărei evaluare bursieră se ridică la circa 25 milioane lei.
Opinia Cititorului