Trump blochează fondurile poştei pentru a stopa votul prin corespondenţă

J.P.
Internaţional / 14 august 2020

Trump blochează fondurile poştei pentru a stopa votul prin corespondenţă

Preşedintele american Donld Trump spune că se opune suplimentării fondurilor destinate poştei naţionale pentru a preveni astfel extinderea votului prin corespondenţă care ar favoriza democraţii la alegerile prezidenţiale din noiembrie, relatează BBC News, conform Hotnews.

Trump a susţinut în repetate rânduri că votul prin corespondenţă ar afecta campania sa în favoarea democraţilor, în condiţiile în care sondajele arată o luptă foarte strânsă între el şi democratul Joe Biden.

Democraţii au denunţat poziţia sa, afirmând că aceasta este o încercare de a bloca votul americanilor împotriva sa. În contextul pandemiei de coronavirus, este de aşteptat ca numărul alegătorilor care vor opta pentru votul prin corespondenţă să atingă un nivel record la scrutinul prezidenţial din noiembrie.

Miercuri, Trump le-a spus reporterilor că refuză să acorde 25 de miliarde de dolari drept fonduri de urgenţă pentru Serviciul Poştal al SUA sau 3,5 miliarde pentru asigurarea securităţii la alegeri.

Joi el a recunoscut că motivul refuzului său este legat de opoziţia faţă de votul prin corespondenţă.

"Vor 3,5 miliarde pentru ceva ce se va dovedi a fi fraudulos. Practic, aceştia sunt bani pentru alegeri", a comentat el într-un interviu telefonic pentru Fox Business Network. "Acum au nevoie de aceşti bani pentru a face poşta să funcţioneze, pentru a prelua milioane şi milioane de voturi. (..) Dacă nu batem palma, asta înseamnă că nu vor avea bani, adică înseamnă că nu vor putea avea vot prin corespondenţă, pur şi simplu nu vor putea".

În pofida supoziţiilor lui Trump, nu există prea multe dovezi care să ateste riscul unei fraude electorale sau favorizarea unui partid, acest tip de votare fiind utilizat de către armata americană, notează BBC News.

Un purtător de cuvânt al echipei lui Biden a precizat că preşedintele SUA sabotează un serviciu fundamental pe care se bazează sute de milioane de cetăţeni, care îşi primesc economiile sau medicamentele prin intermediul poştei, şi asta pentru că "vrea să-i deposedeze pe americani de unul dintre drepturile fundamentale, acela de a vota în siguranţă în timpul celei mai catastrofale crize de sănătate publică din ultimii 100 de ani".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. disperare mare pe clovn!! si la colonie e disperare mare pe cucuveaua din dealul cotrocenilor!

    1. nu cred ca e clovn . clovni sint cei care stau in genunchi la imn si darama statuile si alti bizari platiti de soros si democrati .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb