Trump încalcă "armistiţiul" politic tradiţional şi atacă judecătorii

P.E.
Internaţional / 23 noiembrie 2018

Donald Trump

Donald Trump

Actualizare - Trump: Ofiţerii vamali nu îşi pot face treaba la graniţe din cauza "activismului judiciar"

Preşedintele american, Donald Trump, a continuat atacurile asupra judecătorilor şi a afirmat pe Twitter că ofiţerii vamali nu îşi pot face treaba la graniţe din cauza "activismului judiciar".

"Profesioniştii noştri nu au voie să îşi facă treaba la graniţă din cauza activismului judiciar şi a jurisdicţiei a-9-a. Totuşi, ei lucrează pentru a face America un loc mai sigur, deşi este greu să faci acest lucru când oricine intentează un proces câştigă!", a scris Trump pe Twitter.

------

Donald Trump a încălcat ieri "armistiţiul" politic tradiţional de Thanksgiving şi i-a atacat pe judecători, pe care-i acuză că pun Statele Unite în pericol prin deciziile lor cu privire la politica sa a migraţiei, relatează AFP.

La trei zile după ce un judecător californian i-a suspendat printr-o hotărâre decretul care permite respingerea automată a cererilor de azil depuse de persoane care au trecut ilegal frontiera, locatarul Casei Albe rămâne neclintit.

"Este un lucru teribil atunci când judecători se amestecă în protecţia ţării, când îţi spun cum să-şi protejezi frontiera. Este o ruşine", a tunat el de la reşedinţa sa de la Mar-a-Lago, în Florida, de Thanksgiving - o sărbătoare menită să fie un moment de linişte şi de consens naţional.

În faţa presei şi camerelor de luat imagini, Donald Trump a discutat cu trupe americane desfăşurate peste tot în lume, urându-le sărbători fericite. Însă el a profitat de ocazie pentru a compara, în mare, misiunea militarilor prezenţi în Afganistan - cu scopul de a proteja Statele Unite - cu politica sa a migraţiei, foarte fermă, la frontiera mexicană.

"Aţi văzut, poate, informaţii despre ceea ce se întâmplă la frontiera noastră de sud. Un mare număr de persoane" soseşte, i-a spus el unui militar de rang înalt, referindu-se la migranţi veniţi cu miile din America Centrală, cei mai mulţi fugind din calea violenţelor.

"În multe cazuri nu sunt oameni buni. Sunt răi", a tunat el.

Întrebat de jurnalişti, locatarul Casei Albe a ameninţat să închidă temporar "toată frontiera" cu Mexicul, "dacă ajungem într-un stadiu în care pierdem controlul sau dacă există violenţe".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb